4952fi.jpg

De 5 pijnlijkste kopstoten en wurggrepen die kinderen aan hun ouders kunnen geven

13/10/2021

Heb je een baby, peuter of kleuter  in huis, dan zul je misschien gemerkt hebben dat het kind – overigens erg lief, daar niet van – soms heel onverwachtse bewegingen kan uitvoeren. Die voor de ouder die in de buurt is bijzonder pijnlijk kunnen uitdraaien... Ik som ze even op. 

1. De achterwaartse kopstoot

Je neemt lieftallig je kind vast langs achteren, bijvoorbeeld als het op een opstapje staat om de tandjes te poetsen in de badkamer (yep, is gisteren gebeurd bij mij, vandaar het voorbeeld).

Je denkt: ik heb alles onder controle. Je wil je kind van het opstapje halen. Maar dan beslist het om één of andere vage reden om de benen af te duwen en het hoofd te knàllen tegen moeders neus/hoofd. I’m not kidding. Het kind voelt er niet veel van, de gekwetste ouder des te meer… Zucht.

2. De onderwaartse neus-/lipstoot

Er worden schoenen aangedaan. Je bukt je over het kindeken. Je denkt: ik ga helpen.

Tot het kind ineens in zijn hoofd krijgt om op te staan en met de kruin recht tegen je, alweer, neus of kin of tanden te botsen. Meestal de lippen hier… Auwtch… Pijnlijke toestanden… Opnieuw: het kind wrijft heel eventjes over het hoofd en speelt meteen weer verder, moeder/vader huppelt met tranen in de ogen naar de dichtstbijzijnde kraan om een koud washandje op het gewonde onderdeel te leggen… Snif.

3. De gevoelige delen-stoot/-nijp

Dit is iets wat zowel mama’s als papa’s zullen herkennen: je bent aan het knuffelen, alles is schattig en leuk en lief… Tot het kindeken net iets te onstuimig tegen je borsten deukt of, in het geval van de daddy’s, in je-weet-wel-waar… Aaaaaaaaiiiii!!!! En ook wel: gaaaadddverrrdeee!! En ook wel: weg is dat magische moment… 

4. De gezellige neep wordt een venijnige neep

Dit komt vooral voor bij de kleinere kindjes. Je weet wel: het kind is in volle ontdekkingsfase en je laat alles toe natuurlijk, want je denkt: voel maar ne keer schatteke! En meestal wordt er luid gelachen als hij/zij een neepje geeft, zo van: haha, amai, jij doet mama pijn.

Tot er een vervaarlijke blik in de ogen van je baby/peuter verschijnt… Op dàt exacte moment weet je eigenlijk al: O nee… En yep hoor, het kind nijpt eens goed door in neus/buik/ whatever van mama of papa. Jaaaaikks!!! 

5. Knuffel wordt strottenhoofdwurggreep

Ze zien ons (toch meestal) keigraag, hoe zalig is dat? En knuffelen dat ze kunnen! Als de beste! Maar euh, heel soms zijn ze net iets te enthousiast en gaan ze een beetje te fel grijpen ter hoogte van het strottenhoofd… Help! Reutel reutel…

Nu ja. Ze bedoelen het uiteraard alleen maar goed, de schatjes. ;-) 

Bestsellers

cover ouders komen van mars

Ouders komen van Mars

€ 21.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes