7117fi.jpg

De Warmste Week van Mama Baas: Genster

7/12/2020
Mamabaas
Door Mamabaas

Dat we moeilijke maanden achter de rug hebben, is een understatement. Bovendien zal de Warmste Week er dit jaar helemaal anders uit zien, wat het er voor heel wat vzw’s niet gemakkelijker op maakt om fondsen te werven. Daarom hebben we bij Mama Baas besloten om, in het kader van de Warmste Week van Mama Baas, elke week een goed doel in de spotlights te zetten en zo een duwtje in de rug te geven. Deze week: Genster.

#stopepilepsie #stopautisme #stopslc6a1

Genster

Leyla: ‘Onze vzw gen is opgericht om mee te helpen aan de ontwikkeling van GENTHERAPIE voor de aandoening SLC6A1. Da’s een moeilijke naam voor een belangrijk gendefect dat epilepsie, autisme, ADHD, angststoornissen enz. ... veroorzaakt.

Momenteel werken er een dertigtal wetenschappers aan ons project dat werd opgestart door één ouder: de Amerikaanse Amber Freed riep dit project in het leven voor haar zoon. Ondertussen zijn er meerdere ouders op de kar gesprongen, waaronder wij als ouder van een kind met deze aandoening.

Het is ons doel om de therapie beschikbaar te maken voor elk kind, waar ook ter wereld. We willen elk kind met dit gendefect kunnen helpen. 

We weten ondertussen dat het om veel kinderen gaat. Meer info kan je terugvinden via www.vzw-gen.be of www.slc6a1connect.org 

Genster

Zo zijn we gestart met ons project #stopepilepsie en #stopautisme. We zochten een originele manier om SLC6A1 te steunen. De meeste goede doelen verkopen T-shirts, maar meestal gewoon met de naam van het doel en wat slogans erop, en dan liefst nog heel groot. Wij wilden een kledinglijn ontwerpen dat je los van het doel gewoon echt wilt dragen. Modern en creatief, maar met een subtiele verwijzing naar het GENdefect en dat is gelukt.

GENSTER betekent eigenlijk flikkering, glinstering, furore.... Het woordje GEN zit erin, maar ook STER en dat is voor mij mijn zoon! Het logo zelf is een doorsnede van een GEN . Geweldig toch?

We werken met een Belgisch bedrijf, met organisch en duurzaam katoen en dat voel je ook. De kwaliteit is geweldig.  De eerste collectie is zwart, wit en een beetje grijs om te starten ... Je kan de collectie terugvinden op onze website en op Instagram en Facebook onder Genster. De opbrengst is 100% voor het goede doel.

I AM A GENSTERMOM!’  

Genster