Luciana Grandi Lourenção wint halve marathon in Sao Paulo

Mama wint halve marathon, negeert kinderen aan de finish en … haar man krijgt volop kritiek

29/05/2024
Mamabaas
Door Mamabaas

Luciana Grandi Lourenção beleefde een topmoment toen ze als eerste over de finishlijn liep in een halve marathon in het Brazilaanse Sao Paulo. Maar het niet is zozeer haar overwinning die even later viraal gaat …

De beelden van Luciana’s aankomst werden vastgelegd door een Braziliaanse journalist, die ze later postte op TikTok en X. Het duurde niet lang vooraleer ze online massaal rondgingen en bekeken werden.

Luciana Grandi Lourenção wint halve marathon in Sao Paulo

De reden? In de video zie je een man aan de zijkant van het parcours, enkele meters voor de finish, twee jonge kinderen aanmoedigt om de weg op te gaan op het moment dat Luciana aangelopen komt. Zij ontwijkt de kindjes, finisht alleen en is dolblij met de winst. De man in kwestie blijft beduusd achter met de twee kinderen. Maar vooral: hij doet een teken vol ongenoegen naar de mensen rond hem, waarmee hij aangeeft dat hij de reactie van de loopster niet begrijpt.

En precies daardoor kwam de man snel terecht in het oog van een internetstorm. Hij is namelijk Pedro, de echtgenoot van Luciana, die wilde dat hun kinderen samen met hun mama de finishlijn overliepen. Alleen had zij deed zij dat niet.

Maar dat stoort weinigen. Wat mensen wel totaal ongepast vinden, is de houding van Pedro. Velen noemen hem ‘toxisch’, omdat hij zijn vrouw niet haar eigen moment wilde gunnen.

@sinomar_reporter

Emocionante chegada da campeã da 2.a Meia Maratona @ladeirasdapenha , @lu_grandi seguida de perto pela vice campeã @leticia.dermatologista

♬ som original - Sinomar_Reporter

 

De video werd miljoenen keren bekeken en heeft dus vooral een discussie op gang gebracht over vrouwen die hun passies nastreven naast het moederschap. “Zoals het hoort!!! Wat een enorme prestatie voor haar”, reageerde een TikTok-gebruiker.

“Kunnen we voor één keer een moeder NIET onderbreken en haar haar verdiende MOMENT gunnen!” “Laten we mama’s tijd verpesten op deze race waar ze maanden voor getraind heeft”, schrijft iemand.

“Waarom zou hij daar wachten met de kinderen? Letterlijk gewoon wachten voorbij de finish”, zegt een ander. “Waarom lijken wij als vrouwen gedwongen om elke prestatie over onze kinderen te laten gaan?”, vroeg een gebruiker op Instagram. Terwijl een tweede toevoegde: “Je zou een vrouw dit nooit zien doen bij een vader... kan een vrouw ooit haar eigen identiteit hebben naast ‘moeder’?”

Wat zegt Luciana zelf?

Luciana legde uit dat zij en haar man besloten hadden dat hun dochters haar zouden vergezellen als ze over de finish kwam. Maar ze kon niet weten of ze op de eerste plaats zou eindigen en dat de inzet hoger zou liggen omdat ze maar een paar meters voor een andere loper liep.

Bovendien ervaarde ze een mix van emoties tijdens het laatste deel van de race, waardoor ze niet kon pauzeren om haar dochters aan de zijlijn te begroeten. Nadien vierde mama Luciana trouwens trots met haar dochters en man op het podium. Alleen was dat moment niet te zien in de video, maar pas later op andere beelden.

 

“Ik had graag een mooiere aankomst met hen daar gehad, maar ik weet dat ik andere kansen zal krijgen om dat te doen”, zei Luciana nog, voordat ze Pedro “een uitstekende echtgenoot” en “een ongelooflijke vader” noemde.

“Ik heb een geweldige familie die van sport houdt. Ik ben dankbaar voor de verwijzing door mijn broer @teograndi, voor mijn man @pedrinhohblou, die een super papa is, en voor alle steunbetuigingen die we op dit moment ontvangen.

“Deze race, die ons heel goed heeft gedaan, eindigde niet bij de finish”, besluit de sportieve mama.

 

Bron: independent.co.uk

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes