Deze mama nam foto's van haar eigen bevalling

  • door Mamabaas

Toen de Amerikaanse fotografe Lisa Robinson zwanger werd, had ze één doel voor ogen: haar eigen bevalling fotograferen. Al had ze daar op voorhand niet al te veel vertrouwen in. 'Ik wist echt niet of ik in staat zou zijn om het te doen. Ik had er mijn zinnen opgezet omdat ik dacht dat het me zou helpen kalmeren en focussen maar zou het me lukken? Ik had echt geen idee.' 

Maar het lukte, en het resultaat is een unieke kijk op het bevallingsproces. Uniek voor kijkers dus, want voor de bevallende moeders is dit altijd het perspectief waarin ze hun eigen bevalling beleven. Misschien een ideetje voor wie nog moet bevallen...?!

We pikken enkele foto's uit de reeks die eerst gepubliceerd werd op Huffington Post. 

1. Het begin

lisa robinson delivery

Na een week van af en aan weeën, brak mijn water om 3 uur 's nachts. Wij dus naar het ziekenhuis! Eens daar aangekomen, trilde ik bij elke wee. Ik dacht: 'Zo gaat het nooit lukken om foto's te nemen!'. Maar uiteindelijk, tussen de weeën door, kon ik toch de omgeving fotograferen. Na de epidurale had ik al helemaal alles onder controle! 

2. Steun en toeverlaat

3. Fotograferen en persen tegelijk

lisa robinson delivery pictures

'Op voorhand hadden de dokter en vroedvrouw gezegd er geen probleem mee te hebben gefotografeerd te worden tijdens de bevalling, maar toen het zover was en ik daar lag met mijn camera, keken ze wel even op. Uiteindelijk slaagde ik er zelfs in te fotograferen tijdens het persen. Het interesseerde me niet of de foto's scherp waren, als ze mij maar scherp hielden!'

4. Overmand door emoties

lisa robinson

5. Want daar is ze dan!

lisa robinson

6. Knuffeltijd

lisa robinson

Vlak na de geboorte nam Lisa haar dochter vast - de camera werd doorgesluisd naar haar moeder, die meteen foto's begon te nemen, waaronder deze.

 

Alle foto's zijn eigendom van Lisa Robinson. Voor meer informatie, bezoek de website of de Facebookpagina.