8019fi.jpg

Door deze podcast begrijp ik mijn tiener en mezelf beter

17/03/2022
Mamabaas
Door Mamabaas

Ik luister heel graag podcasts. Tijdens het joggen, als ik een bad neem, in de auto, … Het liefst luister ik naar levensverhalen, crimireeksen of podcasts die me op de één of andere manier iets bijbrengen. De meeste podcasts zijn leuk, spannend of onderhoudend, maar af en toe zit er eentje bij die blijft plakken. 

De allereerste aflevering van ‘Bruto Nationaal Geluk’ is er eentje die mij altijd zal bijblijven. Een podcast waardoor ik niet alleen mezelf, maar ook de mensen rondom mij beter leerde snappen. Het gaat over introverte en extraverte personen. Wellicht ken je het fenomeen en plaats je jezelf al snel bij introvert omdat je verlegen bent of bij extravert omdat je graag veel en luid vertelt. Maar het is zoveel meer: het is je zijn, je persoonlijkheid, een basis van jezelf waar je misschien nog nooit bij stilstond.  

Eén van de makers van de podcastreeks, Eva Moeraert, zelf mama van twee puberzonen, vertelde dat ze door de podcast eindelijk snapte waarom haar ene zoon niet per se ongelukkig is omdat hij zoveel tijd alleen in zijn kamer doorbrengt, terwijl haar andere zoon altijd maar de deur uit is om bij vrienden te zijn. Ze begreep ook beter waarom zij het bijvoorbeeld zo lastig vond om in quarantaine te zitten, terwijl anderen het net heerlijk vonden.

Omdat ik mezelf niet meteen in het extraverte of introverte hoekje kon plaatsen, deed ik de test die in de podcast aan bod komt. Zo ontdekte ik dat er nog een derde categorie bestaat waarin ik pas: de ambiverten. Door dat te weten over mezelf leerde ik me beter kennen én aanvaarden. Het werd me ook duidelijk waarom mijn kinderen alle drie compleet anders kunnen reageren of andere dingen als aangenaam ervaren. Het leerde me ook inzien dat iets wat ik leuk vind, daarom niet voor iedereen in het gezin als leuk aanvoelt. 

Benieuwd naar de podcast? Beluister hem hier

 

Bestsellers

cover ouders komen van mars

Ouders komen van Mars

€ 21.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes