download gratis de ultieme examenplanner van Tieners in Huis

  • door Tieners in huis

December is niet alleen de maand van de gezeligheid en de pakjes, maar helaas ook de examenmaand voor veel jongeren. Als ouder weten we als geen ander dat een goede planning de basis is van goede examens. Tieners in huis geeft de studenten een duwtje in de rug met de gratis examenplanner en maandoverzicht! Download ze snel, zet er een lieve boodschap op en geef ze aan jouw studentje! 

Stap 1: je examenrooster

De belangrijkste stap is om goed aan te duiden wanneer je examen hebt en wanneer je dus klaar moet zijn. Om dit vlot te plannen gebruik je best een maandoverzicht. (Je kan het maandoverzicht onderaan deze pagina downloaden en printen) 

Stap 2: een goede studieplanning

Nu kun je een weekplanning maken met de acties om de leerstof in te oefenen. Zo’n weekplanning bestaat uit de dagen van de week (horizontaal) en de tijd in de dag (verticaal). (Je kan de weekplanner onderaan deze pagina downloaden en printen)

Enkele tips:

  • Duid aan op welke momenten je niet kunt studeren (wanneer er nog les is of wanneer je andere activiteiten hebt zoals muziekschool of jeugdbeweging).
  • Wees zo concreet mogelijk: het heeft geen zin om ‘Nederlands’ op te schrijven. Je noteert beter ‘Nederlands: zinsontleding’ bijvoorbeeld.
  • Pauzes: plan ook je pauzes in, maar ga liever even naar buiten voor een frisse neus dan eindeloos te scrollen op je telefoon 
  • Zorg voor herhaling: woordenschat Engels bijvoorbeeld, kun je het best enkele keren herhalen.

Stap 3: Veel succes

Tieners in huis wenst alle studerende tieners een schitterend rapport toe! 

weekplanner examens