4575fi.jpg

Drie TED Talks die elke moeder moet zien/horen

10/03/2017

Ik heb een nieuwe hobby. Eentje die ik perfect met mijn oude hobby kan combineren. Als ik stof knip of achter mijn naaimachine zit, beluister ik tegenwoordig TED Talks. Het fijne aan die talks is dat ze vaak onderbouwd zijn met wetenschappelijk onderzoek. Hieronder vind je er al drie waarvan ik denk dat elke mama er iets kan aan hebben.

1. Kristin Neff: The space between self-esteem and self-compassion

Kristin verduidelijkt hoe belangrijk het is om goed voor jezelf te zorgen, zeker ook als mama. Want alleen dan kun je er ook voor anderen zijn. Ze verduidelijkt dit idee en maakt het ook erg concreet, zodat je er echt mee aan de slag kunt.

2. Amy Morin: The secret of becoming mentally strong

Amy begint het stuk met een vraag: wie van jullie heeft een Facebookvriendin met een fantastisch leven waarop je soms jaloers bent? En vervolgens geeft ze concrete tips over hoe je je jezelf sterker kunt maken. Geweldige madam, die Amy!

3. Carol Dwerck: The power of believing that you can improve

Deze vrouw heeft een hele aparte manier van spreken, maar haar boodschap is indrukwekkend. Het geeft je een compleet andere kijk op leren, ons schoolsysteem, verwachtingen… Een must see, ook voor alle leerkrachten en directies van scholen.

Dus: forwarden die handel! ☺

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes