5986fi.jpg

Een app die babygehuil interpreteert? Het bestaat!

20/02/2020
Mamabaas
Door Mamabaas

De technologie staat niet stil. De dag van vandaag heb je zowat overal een speciale app voor. En dat mag je gerust letterlijk nemen: er bestaat nu zelfs al een app, ChatterBaby, die je helpt om het gehuil van je baby te interpreteren en die je vertelt of je baby hongerig is of eerder pijn heeft.

Hoe vaak heb je al niet gedacht “Kon hij nu maar zeggen wat er scheelde!” wanneer je kleine baby huilde? Zeker bij een pasgeboren baby is het soms echt zoeken naar wat dat kleintje je probeert duidelijk te maken. Op den duur leer je de verschillende vormen van huilen wel te herkennen, maar tot dan lijkt het eerder een raadspelletje …

De app ChatterBaby komt dan ook als geroepen, want die interpreteert dat gehuil en geeft aan wat vermoedelijk de oorzaak is van het gehuil.

Wetenschappelijk onderzoek

De app baseert zich op wetenschappelijk onderzoek, en vergelijkt via algoritmes verschillende aspecten in het babygehuil om zo de oorzaak ervan te achterhalen. Zo blijkt uit onderzoek dat baby’s die huilen omdat ze pijn hebben met meer energie huilen en minder stiltes laten. Bovendien blijkt het huilen van een baby opvallend voorspelbaar te zijn.

Ontwikkeld voor dove en slechthorende ouders

De app werd eigenlijk ontwikkeld om dove of slechthorende ouders te helpen. Voor hen kan de app een wereld van verschil betekenen en hen meer vertrouwen geven om tegemoet te komen aan de noden van hun kindje. Maar ondertussen blijkt de app ook nuttig te zijn voor andere ouders.

Het kan nooit kwaad om een technologische assistent te kunnen raadplegen, nietwaar, en zeker niet als dat betekent dat je je baby efficiënter kan helpen!

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes