6170fi.jpg

Een dag uit het leven van … mama Jaimy

9/09/2019
Mamabaas
Door Mamabaas

Omdat het altijd leuk is om even ‘te gluren bij de buren’, om eens te zien hoe andere mama’s of papa’s het allemaal aanpakken en hoe het er bij anderen aan toe gaat: onze rubriek ‘een dag uit het leven van’. Vandaag de dagindeling van Jaimy, weduwe en mama van Noor (7,5).

5u50 Weer word ik wakker 10 minuten voor ik moet opstaan.  Het meest hatelijke gevoel is dat, vooral omdat ik weer de hele nacht heb liggen draaien en keren.  Elk uur heb ik zien voorbij komen op mijn fantastische wekker: een Wake-Up Light, gekocht zodat ik rustig wakker zou kunnen worden in de plaats van bijna een hartaanval te krijgen door het (erg zachte) geluid van mijn gsm... Niets is minder waar natuurlijk.  Deze wekker is het slechtste wat ik ook gekocht heb.  Het licht springt zachtjes aan een halfuurtje voor je zou moeten opstaan.  Resultaat: mama Jaimy schiet om 05u30 wakker, samen met het zachte licht.  Weggesmeten geld dus... ;-)

6u00 Ik geef het op en spring uit bed.  20 minuten heb ik nu om zelf wakker te worden, voor mijn dochter-met-ochtendhumeur ook wakker wordt van haar Wake-Up Light.  Wel totaal het tegenovergestelde van mij: zij wordt NIET wakker.  En met NIET bedoel ik dus ook NIET. Soms ren ik vanonder de douche vandaan, nog niet afgedroogd, omdat de wekker maar blijft piepen (en het is een zeer vervelend gepiep), en ik ongerust word…
Ik begin met mijn tanden te poetsen.  Dat helpt mijn slaapkop om wakker te worden en al een beetje frisser onder de douche te stappen...

6u20 Ik spurt naar Noor haar kamer: ze ligt daar gewoon te kijken naar het plafond... "Noor, zet dat gepiep af, ik word er onnozel van"... Zij: "laaaaaaatttttt mmmiiiijjjjj gggeeerrruuussssttttttt, ik ben nog moooooeeeeeeeee!!"

Ik spurt terug naar de badkamer, probeer enigszins mijn make-up op te doen terwijl Noor nog steeds ligt te krijsen dat ze moe is...

6u25 "Noor, kom nu uit je beeeeeddddd, mama moet gaan weeerrrrkkkeeennnnn!".

6u30 Ze zit eindelijk op het toilet... Oef!.  "Mamaaaaaaaaaaaaa, mijn haar plakt aan mijn gezichtttt!

6u35 Ik spring in mijn kleren, Noor zit te mokken op haar stoeltje in de badkamer.  Waarschijnlijk is ze nog mooooeeeeeee, wilt ze haar tanden niet poetsen, zich niet wassen of aankleden, niet eten, niet in de auto stappen, niet naar school gaan, kortom: niet meewerken!

6u40 Ze schiet eindelijk in gang... Happy Me!

7u00 We komen naar beneden, waar ik mezelf voor men kop kan slaan dat ik gisterenavond weer in slaap gevallen ben en niets voorbereid heb voor vandaag... Gauw haar lunch maken, een appel en een banaan in een doosje steken (dat moet ik niet snijden), drinkfles vullen, ontbijtgranen en 2 potjes op tafel zwieren.  Op dit moment is Noor al redelijk wakker en kan ik haar vragen om me te helpen bij het dekken van de tafel.  Ik zie vanmiddag wel wat ik eet.  Meestal neem ik gewoon wat brood mee en rits ik een pakje charcuterie uit de frigo als lunch.  Noor eet boterhammen en (soms) soep op school.  Warm eten kan ze ook, wat ze ook graag wilt, maar ik vind het jammer om dan 's avonds alleen te moeten eten. 

7u15 Potjes in de vaatwasser zetten, ontbijtgranen in de kast, melk in de frigo en hup naar beneden.  Schoenen aan, vesten aan en we zijn weg. 

7u20 We komen aan op school waar ik mijn klein pateeke afzet in de voorbewaking. 

7u25 RUST! Yes! Tijdens het ritje van 20 minuten naar mijn werk moet ik al uitrusten van het anderhalf uur dat net gepasseerd is. 

7u45 - 16u00 Werkdag

16u20 Ik kom aan op school waar ik in de nabewaking op zoek ga naar mijn fantastische dochter, die ik gedurende de dag zoooo gemist heb.  Ik zie haar en loop naar haar toe: zij ziet mij, draait haar hoofd om en roept dat ik veeeeeel te vroeg ben en dat ze niet meegaat! Van een ontvangst gesproken... Smeken en boos worden heeft bij haar totaal geen zin, dus ik draai mezelf om en loop terug richting de parking, zonder iets te zeggen.  Onderweg meld ik ze al af bij de juf en ineens hoor ik: Mamaaaa, je gaat mij toch niet achterlaten he? Dat mogen mama's niet doen! En hup, ik heb ze weer mee...

16u40 Aankomst bij Collect & Go van Colruyt voor het ophalen van mijn boodschappen.  Sinds het overlijden van mijn man kan ik niet meer in een supermarkt komen.  Het is veel te druk, ik erger mij aan al dat volk dat met hun kar in mijn weg staat en tegen mijn benen rijdt. Ik heb al meermaals een paniekaanval gehad.  Kortom: te stressvol! Ik vind Collect & Go dan ook de meest geweldige uitvinding die er is!

17u00 We komen thuis, Noor laadt haar boekentas uit, vertelt me dat ze geen honger had of dat haar boterhammen niet lekker waren.  Heeft ze dan niet gegeten? "Nee mama, ik had totaaaal geen honger! Mag ik een snoepje?"

17u10 Ik begin aan mijn menu.  Op zondagavond maak ik een menu voor de hele week.  In de app van Colruyt vind je enorm veel uiteenlopende recepten, zelfs voor iemand die lactose-intolerant is (ik dus).

Noor vraagt of ze even op de tablet mag.  Tijdens het koken sta ik dit wel toe, aangezien ik dan even geen volle aandacht voor haar kan hebben. 

18u00 We kunnen aan tafel. Even onze dag overlopen en als ik geluk heb lust ze alles.  Ik kan niet klagen, ze lust enorm veel en ik ben ook geen fan van "kindereten".  Noor eet gewoon wat ik maak.  Soms kan ze wel eens vervelend doen omdat ze toch een champignon heeft gespot in haar saus, maar over het algemeen is ze echt heel flink. 

18u30 Alles wordt afgeruimd en in de keuken gedeponeerd, zodat ik nog even quality-time kan hebben met mijn prinses. 

19u00 Tijd voor bad (soms wilt ze liever 's ochtends douchen, hangt een beetje af van haar gemoedstoestand), pyjama en tandenpoetsen. 

19u30 Nog even tijd voor een halfuurtje tv, gezellig met ons 2 onder een dekentje.

20u00 Noor gaat slapen, al moet ik dit wel een half uur van tevoren aankondigen, zodat ze goed voorbereid is ;-)

20u15 Mama Jaimy dacht in de zetel te kunnen ploffen, maar de poetsvrouw komt morgen, dus moet ik zien dat mijn huis minstens opgeruimd is.  Ik begin met tegenzin de keuken op te ruimen, alle rondslingerende kledij/speelgoed op te bergen, nog gauw een wasmachine in te steken of de poetsvrouw heeft geen strijk. Ondertussen kledij opplooien en in de kasten leggen. Beneden alles opruimen en klaarzetten.

22u00 Eindelijk in de zetel genesteld met een kopje thee, klaar om nog een beetje tv te kijken.

22u01 ZZZZZZZZzzzzzzzzzzzz (mama Jaimy slaapt) :-)

23u00 Ik verplaats mij naar mijn bed en kan daar niet slapen...

 

Wil je graag meewerken aan deze rubriek? Stuur dan een overzichtje van jouw dag (en eventueel een foto van  je gezin) door naar lore@mamabaas.com

Bestsellers

cover ouders komen van mars

Ouders komen van Mars

€ 21.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes