5388fi.jpg

Horoscoop: Leeuw, zo zit je kind in elkaar

1/07/2024
Mamabaas
Door Mamabaas

Is je kindje geboren tussen 23 juli en 22 augustus? Dan is het een Leeuw van horoscoop. Maar wat zegt dat eigenlijk over het karakter van je kind? We zetten even een aantal kenmerken op een rijtje.

Leeuwen hebben een zonnig karakter. Als je ze in twee woorden moet beschrijven, dan is het wel ‘enthousiast en extravert’. Ze barsten van energie en zijn altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen.

IJdel en trots

Daarnaast zijn ze enorm trots. Die trots kan gemakkelijk gekrenkt worden met kritiek of afkeuring, en ze houden er helemaal niet van om openbaar bekritiseerd te worden. Door hun trots en ijdelheid aan te spreken en hen te inspireren om beter te zijn dan de rest kan je hen echter wel gemakkelijk motiveren om bijvoorbeeld goed hun best te doen op school.

Middelpunt van de aandacht

Leeuwtjes houden van aandacht, en staan graag in het middelpunt van de belangstelling. Ze zullen dan ook alles doen om die aandacht te krijgen. Theatraal een liedje zingen of plots een toneelstukje opvoeren: een Leeuw doet spontaan wat er in hem of haar opkomt. Vooral als er een publiek in de buurt is ;-).  

Krijgt een Leeuwtje niet de nodige aandacht, dan zal het net zo lang brullen tot het die aandacht op zich heeft weten te vestigen. Je kan negatief gedrag dus best negeren, en het positieve extra in de kijker zetten. Zo zal je kind weten dat je trots op hem bent, en dat is voor een Leeuw oh zo belangrijk.

Leidersfiguur

Leeuwtjes komen sterk over op anderen. Dat zie je vaak al van jongsaf: andere kinderen lopen spontaan achter hen aan en luisteren naar wat ze zeggen. Iedereen is dol op hun charisma en extraverte natuur.

Toch kan het nodig zijn om erop te letten dat leeuwtjes zichzelf niet té belangrijk gaat vinden of dat ze niet te bazig uit de hoek komen, want ze voelen zich weleens superieur. Misschien hebben ze jouw hulp nodig om zich empathisch te leren opstellen t.o.v. andere kinderen. Als je hen leert in te zien dat andere kinderen verdrietig worden als er niet naar hen wordt geluisterd of als ze slecht worden behandeld, dan groeien ze uit tot warme en hartelijke persoonlijkheden.

Klein hartje

Leeuwtjes doen zich vaak stoerder voor dan ze eigenlijk zijn. Ze zijn heel aanhankelijk en hebben een sterke behoefte aan lof voor hun prestaties en ook aan uitbundige demonstraties van je liefde. In ruil word je soms echt overstelpt door hun liefde.

Het is niet gemakkelijk om een Leeuwtje te temmen, soms lijkt het zelfs onmogelijk. Maar het is wel belangrijk dat ze de grenzen van andere leren te respecteren en dat je hen niet de baas laat spelen. Dat kan je hen best met veel zachte en constante discipline bijbrengen. Liefde en genegenheid zijn de magische sleutels om hun hart te openen. Omdat Leeuwtjes sterker overkomen dan ze diep vanbinnen zijn, is het belangrijk hen elke avond met veel liefde en intensiteit te knuffelen.

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes