Voor wie graag gehaktballetjes rolt, is kruidnoten maken zeker een winner. Rollen, rollen, rollen… Dit is ook een baksel zonder eieren. Ideaal als je allergisch bent voor eieren, of als je gewoon geen ei in huis hebt natuurlijk.
Doe de suiker en de bakmargarine (op kamertemperatuur) in de mengkom en roer.
Voeg er nu de bloem bij en meng goed.
Doe alle kruiden bij je mengsel.
Voeg de melk en het water toe en blijf goed mengen.
Kneed alle ingrediënten tot een gladde bal.
Wikkel het deeg in folie en laat een uurtje rusten in de koelkast.
Neem kleine brokjes deeg en draai ze tot bolletjes zo groot als een knikker.
Schik de bolletjes op bakpapier op een ovenschaal.
Laat de bolletjes 12 minuten bakken op 175°C in een voorverwarmde oven.
Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen op een rooster. Klaar is kees!
Meer lezen?
In het boek ‘Mijn kind bakt graag’ vind je 20 lekkere recepten, decoratietips en feestideeën waarbij alles stap voor stap wordt uitgelegd. Meer info vind je hier.