5972fi.jpg

Een dag uit het leven van … mama Lore

3/06/2019

Omdat het altijd leuk is om even ‘te gluren bij de buren’, om  eens te zien hoe andere mama’s of papa’s het allemaal aanpakken en hoe het er bij anderen aan toe gaat: onze rubriek ‘een dag uit het leven van’. Vandaag de dagindeling van mama Lore!

7u10: De wekker gaat. Ik wrijf de slaap uit mijn ogen en scrol snel even door mijn GSM, in een poging ondertussen helemaal wakker te worden. Daarna haast ik me naar de badkamer en maak ik me klaar om aan de dag te beginnen.

Meestal hoor ik kort daarna twee deuren opengaan: Leon en Louis zijn wakker. Al gebeurt het ook dat die een halfuur eerder al aan ons bed staan ;-). De jongens zijn 6 en 4 en kunnen zich dus al (grotendeels) zelfstandig klaarmaken. Wat een luxe, als ik dat vergelijk met een paar jaar geleden!

7u30: Last Call! Als de boys nog niet uit zichzelf zijn wakker geworden / opgestaan, wordt het nu écht wel hoog tijd om hen uit hun bed te jagen.

Dan gaan we naar beneden voor het ontbijt. Terwijl de jongens zitten te eten, zorgt papa voor het fruit/water in de boekentas en ontbijt hij daarna mee. Ik gebruik die tijd meestal om een was in de machine te steken, wat was te plooien of op te ruimen. Ik ontbijt later wel als ik aan mijn bureau zit.

8u15: Leon en Louis vertrekken naar school. Die is om de hoek, lekker gemakkelijk! Meestal brengt papa hen naar school, en ga ik hen na school ophalen. Maar als hij al vroeg meetings heeft of een verre verplaatsing op de agenda heeft staan, gebeurt het ook dat ik hen ’s morgens breng.

8u-8u30: Ik neem mijn ontbijt en ga naar mijn bureau boven. Als freelancer werk ik meestal van thuis – waardoor ik veel tijd bespaar: geen verplaatsingen, alleen de trap op :-). Tijd om erin te vliegen!

12u30-13u30: Mijn ‘lunchpauze’ is meestal behoorlijk gevuld. Ofwel ga ik lopen (heel handig zo over de middag, dan hoef ik dat ’s avonds niet meer te doen in de drukte), ofwel doe ik boodschappen. Tussendoor hang ik nog een was uit of plooi ik wat was op. Eten is meestal voor na de lunchpauze en doe ik snel aan mijn bureau. Niet zo gezond, ik weet het ....

13u30: Terug aan het werk!

15u40: Op maandag, woensdag en vrijdag haal ik de kindjes meteen na school op. Op dinsdag en donderdag blijven ze nog even in de opvang, zodat ik die dagen toch in één keer kan doorwerken. We wandelen naar huis waarbij de jongens als twee kakelende kipjes vertellen over hun dag en vechten om mijn aandacht.

Thuis krijgen ze een vieruurtje, en maakt de oudste zijn huiswerk. Daarna hangt het af van de dag wat er nog op de agenda staat. Dat varieert van een bezoekje aan de bib, rustig de tijd om een spelletje te spelen of een boekje te lezen of een gehaast naar de zwemles of de atletiek.

17u30-18u: Etenstijd voor de jongens. Zij eten ’s middags warm op school, dus ’s avonds zijn het gewoon boterhammetjes. Daarna mogen ze nog even televisie/iPad kijken of spelen op de Nintendo Switch.

18u: Wanneer mijn man thuiskomt, verdwijn ik vaak terug naar mijn bureau om verder te werken. Het voordeel van thuiswerken/freelancen is dat ik flexibele uren heb. Zo kan ik het gemakkelijk inplannen om eens mee spelletjes te gaan spelen op de spelletjesnamiddag bij de kleuters, kan ik helpen als ‘leesmoeke’ in de klas van de oudste of kan ik gemakkelijk hun verjaardag vieren in de klas. Daardoor hoeven ze ook niet elke dag naar de opvang. Het nadeel? Dat ik ’s avonds vaak nog achter mijn bureau zit. Die uren moeten natuurlijk wel ingehaald worden ;-).

Terwijl ik verder werk, zorgt mijn man voor het eten. Toch handig, mijn eigen chef-kok in huis!

18u30-19u: Bedtijd voor de jongens. Het slaapritueel gaat gepaard met een verhaaltje. De oudste durft nogal eens te piekeren in zijn bed, dus hebben we sinds een tijd de gewoonte om voor het slapengaan ook nog ‘de leukste dingen van die dag’ te overlopen, zodat hij met een goed gevoel naar bed kan. Hij mag nog even lezen in bed voor hij écht gaat slapen.

19u30-20u: Ik probeer mijn werk af te ronden. Tijd om te eten en om in de zetel te ploffen!

23u: Let’s call it a day: bedtijd!

 

Wil je graag meewerken aan deze rubriek? Stuur dan een overzichtje van jouw dag (en eventueel een foto van  je gezin) door naar lore@mamabaas.com

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes