6090fi.jpg

Een dag uit het leven van … mama Sara

19/07/2019
Mamabaas
Door Mamabaas

Omdat het altijd leuk is om even ‘te gluren bij de buren’, om  eens te zien hoe andere mama’s of papa’s het allemaal aanpakken en hoe het er bij anderen aan toe gaat: onze rubriek ‘een dag uit het leven van’. Vandaag de dagindeling van Sara (32 jaar), getrouwd met Kris en mama van Jef (6), Juliette (4), Jeanne (3) en Suzanne (22 maand).

De dagen waarop ik moet werken zijn het drukst:

5u45 De wekker gaat. Meestal zal ik 5 minuten snoozen, maar meer tijd heb ik daar niet voor.

Met een beetje geluk kom ik mijn ventje nog eens tegen en volgt er nog een snelle kus, maar in de meeste gevallen is hij al vertrokken. Ik spring onder de douche en hier neem ik verder te tijd om wakker te worden. Zalig! Daarna ben ik vertrokken...we gaan er invliegen!

6u Tanden poetsen, aankleden en haren opsteken. Voor make-up heb ik al jaren geen tijd meer.

Boekentassen worden gevuld. Als ik moet werken (voorlopig werk ik halftijds) kies ik aangepast fruit en maak ik deze ‘s avonds al klaar. Ben ik thuis, dan doe ik dat ‘s morgens.

6u15 Ik ga de kindjes wakker maken. Eerst de  twee oudste. Ik doe het raam open en geef hen een dikke kus. Terwijl ze wakker worden en uit bed komen gekropen, ben ik al bij de twee jongste, die ik samen de trap af draag.

Ik was mijn kids het liefst 's morgens. Drie van de vier draagt 's nacht nog een pamper en vooral bij mijn zoon kan de hele kamer ruiken naar zweet en speeksel.

Mijn zoon, de oudste van de bende, is meestal heel snel en zit al in de douche nog voor de twee kleinste zijn uitgekleed. Mijn oudste dochter heeft alle tijd van de wereld en laat zich vooral niet opjagen! Vervolgens gaat ze nog een beetje klagen over de kleren die ze moet aandoen, waarop ik meestal antwoord dat ze dan maar met haar pyjama naar school moet.

Nummer 3 heeft altijd even haar krijsmomentje maar wordt net zoals de mama wakker en komt tot rust in de douche.

Terwijl ik nummer 4 aan het aankleden ben, ben ik nummer 3 aan het begeleiden om haar kleertjes zelf aan te doen. De twee oudste doen alles zelf, maar de oudste dochter moet er regelmatig wel aan herinnerd worden dat ze moet voortdoen...

Oei, nog maar 5min tijd...Vlug de haartjes kammen van de zoon, en terwijl hij zo flink is om de tafel al te dekken, doe ik de meisjes hun haren.

6u50 Iedereen aan tafel, mouwen omhoog, bavetten aan en hopen dat niemand op zijn verse kleren morst! Ik blijf boterhammen smeren, de ene na de andere en hier ontstaan meestal de eerste ruzies tussen de kinderen.  Ook mama heeft het druk nu: "Laat uw zus gerust", "eet verder", "niet zelf uw melk uitgieten", "pas op voor uw mouw", "benen naar voor", "zit stil op uw stoel", "mond toe als je eet"...

De eerste die klaar is, komt bij mama om de tanden de poetsen. Tussendoor al een beetje opruimen, vervolgens weer tanden poetsen (vreselijk vind ik het om die tanden te poetsen, vooral bij de jongste is dit een echt gevecht). Vaatwasser vullen en aanzetten, tafel afkuisen, steelstofzuiger bovenhalen...

7u10 Iedereen neemt zijn boekentas en gaat naar de gang om jas en schoenen aan te doen. Gelukkig helpt onze lieve zoon de tweede jongste met schoenen en jas, terwijl ik de jongste klaarmaak.

7u17 We vertrekken naar de school, waar de drie oudsten in de opvang worden afgezet.

7u35 De jongste wordt in de opvang afgezet en hierna krijg ik meestal even een kleine dip in de auto.

7u50 Ik schieten terug in gang en kom toe op het werk. Ik werk als verpleegkundige op het operatiekwartier en moet me juist nog omkleden om tegen 8u te starten.

8u-16u06 Werken!

16u20 Onderweg naar de auto bel ik even naar mijn ventje om te luisteren hoe de avond verder zal verlopen. Met een beetje geluk is hij thuis aan het verderwerken en is hij de drie oudsten al van school gaan halen. Dan moet ik enkel nog om de jongste gaan in de opvang.

Is hij nog even op de baan, dan zitten de drie oudsten in de opvang op school en start ik mijn toer omgekeerd terug.

17u We komen thuis. Boekentassen worden leeggemaakt en ik kijk of er morgen iets speciaals mee moet. Nu probeer ik ook een kwartiertje tijd te maken voor de kids. Samen hun tekeningen van school bekijken, beetje ravotten en knuffelen,...

17u30 Meestal is mijn ventje nu wel al thuis en kunnen we eten. De kindjes eten gelukkig warm op school, wat ons veel tijd bespaart! Ik eet ook op het werk en mijn man eet slaatjes  die ik maak als ik thuis ben of een maaltijd die nog over is van het weekend. Hij is de kok in huis en maakt in het weekend steeds een grote voorraad waar we de hele week mee verder kunnen. Ik kan er niets aan doen, maar koken is echt niet aan mij besteed...en hij doet het gelukkig graag.

Brood komt er nu niet op tafel, dat eet geen enkele van de vier 's avonds op. Wel veel rauwe groenten, fruit, noten, cracotten of pannenkoeken en af en toe een eitje of soep. Indien ik morgen terug moet werken, maak ik de kids hun fruitje nu ook klaar.

18u15 Ik begin aan de opkuis terwijl mijn man de tanden poetst (nu is het zijn beurt om die vreselijke tanden te poetsen). De twee oudste gaan hun pyjama aandoen en terwijl ik verder kuis, maakt mijn ventje de twee jongsten klaar.

18u30 Mijn man komt met nummer 3 en 4 in zijn armen tot bij mij voor een dikke kus. Deze twee zijn doodmoe en moeten op tijd in bed. De oudsten mogen nu nog even tv kijken.

19u De keuken is weer proper! Mijn man werkt nog een beetje verder op zijn laptop en ik kijk welke kleertjes er nog proper zijn en leg alles klaar voor morgen. Verder ruim ik hier en daar nog wat op.

19u15 - 19u45 (Het hangt er van af of ik de dag erna moet werken. Als ik thuis ben, kunnen ze een uurtje langer slapen) Nu steek ik de twee oudsten in hun bed. Eerst nog een verhaaltje voorlezen en dan een dikke kus en knuffel.

19u30 - 20u Nu ga ik 5 van de 7 dagen sporten. Ofwel loop ik alleen een toer, soms met de joggingclub, en afwisselend ga ik naar de crossbox.

20u30-21u Heerlijk tijd voor een serietje met mijn ventje! Tijd voor mijn theetje en een stuk chocolade!

23u Met een beetje karakter geraak ik tegen 23u in mijn bed. Maar dit blijft mijn grootste uitdaging van de hele dag ;-).

 

Wil je graag meewerken aan deze rubriek? Stuur dan een overzichtje van jouw dag (en eventueel een foto van  je gezin) door naar lore@mamabaas.com

 

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes