6820fi.jpg

FamilyCard: geld besparen door online te shoppen

15/06/2020
Mamabaas
Door Mamabaas

In coronatijden sloegen we massaal aan het online shoppen. Logisch ook, want er zijn heel wat voordelen aan: als de fysieke winkels gesloten zijn, vind je online toch wat je zoekt, je hoeft er je zetel niet voor uit te komen én je kan in alle veiligheid shoppen zonder je zorgen te maken over corona. Maar wist je dat je via FamilyCard ook nog eens kortingen kan sparen met je online aankopen?

Je kan FamilyCard een beetje vergelijken met Joyn, een klantenkaart die je kan gebruiken bij lokale handelszaken. Met dat verschil dat FamilyCard een digitale klantenkaart is, waarmee je extra korting krijgt bij meer dan 1.000 deelnemende webshops.

Zo’n FamilyCard activeren is kinderspel en duurt maar één seconde. Daarna word je doorgestuurd naar de webshop om je aankopen te doen zoals je gewoon bent. Achteraf krijg je dan automatisch de korting op je FamilyCard account. Superhandig! Bovendien is het helemaal gratis.

Populair bij shoppende mama’s en papa’s

Het concept blijkt in het bijzonder aan te slaan bij ouders. Wegens tijdsgebrek shoppen zij nu eenmaal vaak van achter de computer, en dat voor uiteenlopende zaken. Denk maar aan luiers, maar evengoed reizen of maaltijdboxen worden online gekocht.

FamilyCard speelt daarop in en wist al een pak webshops te strikken die populair zijn bij ouders, zoals Dreamland, JBC, Zalando, AliExpress, Collect&Go, Booking.com, CenterParcs, Hema …

Mama Evelyn testte uit

De dertigjarige Evelyn uit Kortrijk heeft al een tijdje zo’n FamilyCard en is er zeer over te spreken.

“Een vriendin van mij die drie kindjes heeft vertelde mij over de voordelen en hoeveel ze al bespaard had. Daarom besloot ik het ook eens te proberen. Tijdens de lockdown bestelden  we vaak afhaalmaaltijden bij lokale restaurants via TakeAway, waar we met de FamilyCard een mooie korting bijeen spaarden. Bovendien kreeg ik €10 extra korting op mijn nieuwe loopschoenen van New Balance. En onze luiers bestellen wij voortaan op Plein.be en Drogisterij.net, twee webshops die we dankzij FamilyCard leerden kennen en waar we extra korting sparen.

Ook mijn man is fan. Hij koop kantoormateriaal en elektronica nu bij aangesloten webshops. Zo spaarden we al €115,12 bijeen, en dat geld werd netjes uitbetaald op onze bankrekening. Zoals bij alle jonge ouders is dat geld heel welgekomen. We gaan dat gebruiken om er binnenkort een leuk uitstapje mee te maken met ons gezinnetje.”

Gratis

Voor niets gaat de zon op, dus waarom zou de FamilyCard gratis zijn? Zit daar geen addertje onder het gras? We vroegen het aan Wim Willems, de oprichter van FamilyCard. “FamilyCard is 100% gratis en zal dat ook blijven. Wij verdienen ons geld vooral aan reclame-inkomsten, waardoor we ons platform volledig gratis kunnen houden. Bovendien wordt alle data veilig opgeslagen en in onze privacyverklaring staat glashelder omschreven dat die gegevens nooit zullen worden doorverkocht of -gegeven aan derden.”

“Het is duidelijk dat ons concept aanslaat: deze maand haalden we de kaap van 80.000 gebruikers in België, en er zijn plannen voor Nederland en Duitsland ook.  Omdat we zo’n grote toestroom aan nieuwe leden kennen, moeten we onze informaticasystemen de laatste weken voortdurend uitbreiden. Ook bij ons klantendienst was het veel drukker dan normaal. We overwegen daarom om nieuwe inschrijvingen een tijdje te sluiten, om onze bestaande gebruikers een goede service te kunnen blijven bieden. Wie nog een gratis FamilyCard account wil aanvragen, is er dus best snel bij,” vertelt Willems.

Wie zelf interesse heeft, kan een kijkje nemen op www.familycard.be