Geen zin om te koken? Zet de tiener aan het werk! (makkelijk en snel klaar recept!)

  • door Tieners in huis

Koken is niet mijn grootste hobby, zeker het dagelijks koken is soms een echte opgave. Gelukkig doet mijn dochter dat wel graag doet. Driewerf hoera! Niet dat ik ineens niets meer hoef klaar te maken, maar af en toe zelf niet te moeten koken vind ik letterlijk en figuurlijk heerlijk! 

Tot nu toe beperken de kookkunsten van de dochter zich tot één gerecht, maar het is er wel eentje dat iedereen in huis lust. Voor het geval je zelf met een kok in huis zit, hieronder vind je het recept! Oh ja, ik heb wel moeten zeggen dat de pasta pas in het water mag van zodra het kookt én dat water kan overkoken. Dus misschien is het wel een goed idee om tijdens de eerste kookbeurt van de tiener een beetje in de buurt te blijven. Let achteraf vooral op de trotse blik van zoon of dochter die de maaltijd helemaal zelf gemaakt heeft! 

Hét recept: lauwe pasta pesto met mozzarella en kerstomaten

Nodig (4 pers): 

  • 400 gram spirelli
  • 1 potje groene pesto 
  • 1 zakje kleine mozzarellabolletjes 
  • 1 doosje zongedroogde tomaten 
  • 250 gr kerstomaten 

Bereiding:

  • Zet een grote pot water op het vuur. Doe de spirelli in het water van zodra het kookt. Kijk op de verpakking hoe lang de pasta moet koken en laat de pot zolang op het vuur staan. 
  • Was de kerstomaten en snij ze in twee. 
  • Snij de mozzarellabolletjes in twee. 
  • Snij de zongedroogde tomaten in stukjes. 
  • Giet de pasta in een vergiet. Koel de pasta af met koud water (zodat de pasta niet aan elkaar plakt) en laat even uitlekken. Zet de pasta 5 min in de koelkast. 
  • Haal de pasta uit de koelkast en meng er de pesto door. Doe er ook de mozarellabolletjes, kerstomaten en de stukjes zongedroogde tomaten in. 
  • Proef eens en doe evt nog wat kruiden bij: peper, zout, basilicum,… (opletten met extra kruiden, want in de pesto zitten er al veel kruiden). 
  • Als de pasta te droog is, kan je er eventueel nog een lepel olie uit het potje van de zongedroogde tomaten bij doen. 
  • Serveer de pasta in een mooie kom op tafel. Doe er eventueel nog wat rucola of sla bij in een aparte kom. Een beetje parmezaanse kaas om af te werken past er ook goed bij. 
  • Smakelijk!