7124fi.jpg

Goed nieuws voor wie vader of meemoeder wordt in 2021

9/12/2020
Mamabaas
Door Mamabaas

Het stond al in het regeerakkoord van de regering-Decroo, en nu wordt er ook effectief werk van gemaakt: de verlenging van het geboorteverlof. Dinsdag zette de Kamercommissie Sociale Zaken het licht op groen.

De regering-Decroo wil het geboorteverlof stapsgewijs optrekken. Vanaf 1 januari 2021 hebben vaders en meemoeders recht op vijftien dagen geboorteverlof, in plaats van de tien dagen waar ze vandaag recht op hebben. Tegen 2023 wordt dat verder uitgebreid naar twintig dagen.

Die verlenging geldt zowel voor werknemers en ambtenaren als voor zelfstandigen. De vader of meemoeder zal die dagen zelf kunnen inplannen binnen de vier maanden na de geboorte. De eerste drie dagen wordt het gewone loon behouden, voor de dagen daarna vallen ze terug op een uitkering.

Fantastisch nieuws, denken wij zo. Deze maatregel zal ongetwijfeld de emancipatie ten goede komen en de gelijkheid tussen vrouwen en mannen bevorderen. Plus: op die manier kunnen vaders en meemoeders in de eerste weken na de geboorte meer aanwezig zijn om een band op te bouwen met hun kindje en een rol op te nemen in de opvoeding. En dat kunnen wij alleen maar toejuichen!

 

Bron: De Standaard  

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes