6746fi.jpg

Hé, het is oké: de coronaversie

8/04/2021

Je kent het wel, die rubriek ‘Hé, het is oké …’, ideaal om jezelf te relativeren. Het is ondertussen hoog tijd dat er ook een coronaversie van bestaat als je ’t mij vraagt! Want in deze tijden mogen we de lat echt wel iets minder hoog leggen en is het nog meer dan anders broodnodig om te relativeren. Dus: hé, het is oké …

 1. Om niet te weten welke dag het vandaag is. Bijna weekend, is dat ook een dag?
 2. Om je af en toe een heuse stuiterbal te voelen, waarbij je emoties alle kanten uitschieten.
 3. Om je regelmatig luidop af te vragen of je je huis niet beter in de fik zou steken. De boel is toch al ontploft, dus misschien is dat nog de meest duurzame manier om alle chaos en rommel weg te werken?
 4. Om je apéro steeds vroeger te beginnen. It’s gin o’clock  somewhere, nietwaar.
 5. Om je soms vijf minuten op te sluiten in het toilet, gewoon om eens alleen te kunnen zijn.
 6. Om de hele dag in pyjama rond te lopen. Elke dag is pyjamadag! Een comfy joggingbroek is natuurlijk ook prima.
 7. Om YouTube, Netflix, Ketnet of Disney Channel op je blote knietjes te bedanken om af en toe (tot euh … vrij regelmatig) het entertainment over te nemen. Zo krijg je tenminste iets gedaan op een dag!
 8. Om ‘juf’ of ‘meester’ toe te voegen aan het lijstje met ‘beroepen waar ik duidelijk niet voor gemaakt ben’.
 9. Om je af en toe af te vragen of je een klein legertje hooligans op de wereld hebt gezet en of je huis al die lockdowns wel zal overleven.
 10. Om de voorbije weken behoorlijk wat pakjes in ontvangst te hebben genomen. Hoera voor online shoppen! Dat was tenslotte niet voor jezelf, dat was alleen maar om de lokale economie te steunen. Duhu!
 11. Om van tijd tot tijd eens stevig te moeten ventileren oftewel keihard te zagen dat je het helemaal hebt gehad. Maar echt H.E.L.E.M.A.A.L.
 12. Om op andere momenten vooral te relativeren en te bedenken dat je het zo slecht nog niet hebt. En om je te focussen op de positieve dingen (jihaaaa, geen ochtendrush!).
 13. Om er bijna een arm of been voor veil te hebben om toch maar eens op vakantie te kunnen. Naar een onbewoond eiland of zo, in elk geval naar een plek waar niemand je komt lastig vallen.
 14. Om meermaals per dag de neiging te voelen om heel hard te beginnen gillen. Die frustraties moeten er af en toe gewoon echt eens uit.
 15. Om te schrikken als je ziet dat de ramen openstaan en je af te vragen wat de buren intussen van je denken.
 16. Om elke avond doodmoe in je zetel te ploffen met het gevoel alsof je een marathon hebt gelopen.
 17. Om te zien dat de voorraad paaseitjes dit jaar precies wel héél rap slinkt. Hoe is dat nu precies gebeurd?!
 18. Om je te ergeren aan die Dumbo’s die zich niet aan de regels houden waardoor je misschien nog langer in je kot zal moeten blijven.
 19. Om je af en toe af te vragen of je nu echt niet in één of andere SF-film bent beland. Echt, wie had dit anderhalf jaar geleden kunnen voorspellen allemaal?! 
 20. Om keihard af te tellen naar wanneer dit allemaal eindelijk voorbij is en het weer back to normal is.

Bestsellers

cover ouders komen van mars

Ouders komen van Mars

€ 21.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes