6786fi.jpg

Handige hulpmiddelen voor gevoelige kinderen

28/05/2020
Mamabaas
Door Mamabaas

Heeft je kind soms moeite om zich te concentreren, prikkels te verwerken of tot rust te komen? Of is je kind stressgevoelig en uit zich dat bijvoorbeeld in nagelbijten of kauwen op potloden of mouwen? Dan zijn er een aantal handige hulpmiddeltjes die je daarbij kan inschakelen. We zetten ze graag op een rijtje!

kauwketting

1. Kauwkettingen

Veel kinderen (en volwassenen!) kauwen op hun potlood, hun mouwen of hun nagels of blijven duimen. Dat kauwen en sabbelen helpt hen om prikkels te verwerken en geeft hen een prettig gevoel. Om  op een veilige manier aan die kauwbehoefte tegemoet te komen is een bijtketting een prima alternatief. Het kauwen helpt om spanning te reguleren en concentratie te verbeteren – en met zo’n bijtketting maak je meteen een einde aan kapot gebeten kleren, potloden en nagels.

verzwaringsknuffel

2. Verzwaringsknuffels

Een verzwaringsknuffel geeft het lichaam diepe druk. Daardoor helpt zo’n knuffel het lichaam en de geest te ontspannen. Het zorgt voor een gevoel van geborgenheid en veiligheid. Zo’n knuffel kan helpen om gefocust te blijven in de klas of tijdens het huiswerk maken. Bovendien zorgt die voor de nodige rust wanneer je kind gaat slapen.

slaapklets

3. Slaapklets

Met een ‘Slaapklets’-boek kan je op een fijne manier de dag afronden. Het bevat vragen en opdrachtjes over de afgelopen dag, zoals ‘Hoeveel sterren geef je deze dag?’ ‘Geef jezelf een compliment’ Of ‘Span alle spieren op, en ontspan daarna het lichaamsdeel dat mama of papa aantikt’

Het is ideaal voor je kind om de dag te laten bezinken, en het geeft je als ouder de kans om een kijkje te nemen in het hoofd van je kind. Samen nog even napraten over belevenissen en gevoelens helpt om de indrukken van de dag te verwerken, en dat zorgt voor een betere en meer ontspannen nachtrust.

mohdoh

4. Mohdoh

Mohdoh combineert de positieve effecten van aromatherapie en van kneden. Het is een soort klei waarbij na 5-10 minuten kneden een bepaalde geur vrijkomt die een positief effect heeft op het lichaam en de geest. De ene geur werkt opwekkend en stimulerend en is heel geschikt voor onderprikkelde kinderen, andere geuren hebben net een ontspannende werking op het brein en zijn dus ideaal om te kalmeren bij overprikkeling.

massageknuffel

5. Senseez Soothables

De Senseez Soothables zijn vibrerende massageknuffels die een zacht trillend gevoel geven wanneer je ze tegen je lichaam aandrukt. Die triffelingen helpen het lichaam te kalmeren, te ontspannen en tot rust te komen. Perfect om mee in slaap te vallen of even te ontspannen.

 

Mee info en producten vind je op Educadora.

 

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Educadora. Meer lezen over ons advertentiebeleid kun je hier.

Bestsellers

cover ouders komen van mars

Ouders komen van Mars

€ 21.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
sweater marvellous metie

Sweater | Marvellous metie

€ 44.99

Meilleures ventes