3396fi.jpg

Hello, die parkeerplek voor zwangere vrouwen is daar voor een reden

3/02/2016

Dat mensen grote ogen trekken als ik met een hoogzwangere buik en een tweeling van een jaar ergens kom, ben ik stilaan gewoon aan het worden. Ok, wij gaan niet voor de traditionele gang van zaken als het op kinderen aankomt, en dat aanstaren neem ik er dan wel bij. Toch wil ik graag een kleine oproep doen aan al ...

Dat mensen grote ogen trekken als ik met een hoogzwangere buik en een tweeling van een jaar ergens kom, ben ik stilaan gewoon aan het worden. Ok, wij gaan niet voor de traditionele gang van zaken als het op kinderen aankomt, en dat aanstaren neem ik er dan wel bij. Toch wil ik graag een kleine oproep doen aan al die staarders, want ondanks dat jullie denken dat ons leven voorbij is, valt dit goed mee en komen wij wel eens op plaatsen. Parkeren doen we dan graag op de gereserveerde plaatsen voor zwangere vrouwen of mensen met kinderen. Newsflash, die tekening op de grond, die staat daar niet zomaar.

Sorry voor de kras

Ik ben zeven maanden zwanger en in het UZ Gasthuisberg zijn ze zo vriendelijk geweest om twee volledige stroken te reserveren voor zwangere vrouwen. De 200 meter die ik dan nog moet stappen neem ik er ondanks de bekkeninstabiliteit nog graag bij. De dame die me de pas afsnijdt heeft duidelijk geen zwangere buik, is al goed voorbij haar menopauze en stapt gezwind op hoge hakjes weg.

Jaloers staar ik haar na (vooral dan voor het gezwind stappen op hoge hakjes). Ik rijd dan maar door en kom twee verdiepingen lager terecht op een miniparkeerplaats waar ik mij tussen mijn auto en die ernaast wring (sorry voor de kras, maar ik kreeg er mijn buik anders echt niet tussen).
Dit scenario herhaalt zich zowat elke keer als ik op consultatie moet. De vroedvrouw lacht eens als ik mijn kleine euvel laat vallen, mensen zien het soms gewoon niet. OK, dat kan, je gaat tenslotte naar een ziekenhuis, vaak heb je dan andere dingen aan je hoofd.

Groetjes van een zeven maand zwangere hormonenbom

De volgende keer neem ik het me voor om het vriendelijk te vermelden bij de persoon in kwestie. Deze keer is het een man (pretty sure he’s not pregnant). Blijkbaar was mijn vriendelijke toon en mijn eendengewaggel niet voldoende, want het enige wat ik uit zijn mond kreeg was een ‘dat zijn uw zaken niet’.

Nu zijn het nog even mijn zaken niet meneer, maar ik wil toch even dit kwijt. Binnen dit en een kleine 10 weken ga ik een derde baby uit mijn lijf duwen. Hoe snel die gaat komen weet ik niet, maar als ik alle horrorverhalen moet geloven kan dit wel eens snel gaan. Ik moet helaas op diezelfde plaatsen parkeren als jongeheer nummer 3 klaar is om te komen, dus dan wordt het wel mijn zaak.

Een kleine oproep, laat die plaatsen voor effectief zwangere vrouwen of vrouwen met kinderen gewoon voor ons, ze zijn er voor een rede, zowel aan de supermarkt, aan de Ikea en aan het ziekenhuis. Neen, ze zijn niet roze omdat dat een mooie kleur is, maar om een reden. Dank voor het respect.

Groetjes,
Een 7 maand zwangere hormonenbom ;-)

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes