3174fi.jpg

Help, hoe kleed ik mijn minibaby aan in de winter?

7/01/2018

Een tijdje geleden kregen we een vraagje binnen van een kersverse mama: 'Doe ik m'n zoontje van 7 weken een winterjas aan? Of pak ik het koudeprobleem aan met laagjes van kleding en dekentjes?'

Een tijdje geleden kregen we een vraagje binnen van een kersverse mama: 

'Er is een onderwerp waarover ik nog altijd met tal van vragen zit en nu hoopte ik dat jullie me hiermee kunnen helpen. Het is koud, het wordt winter. Je hebt een buggy, een maxi-cosi, ... en voor al die zaken koop je een warm nestje. Maar dan is er de kleding. Doe ik m'n zoontje van 7 weken een winterjas aan? Of pak ik het koudeprobleem aan met laagjes van kleding en dekentjes? Misschien een domme vraag, maar ik ben echt op zoek naar advies hieromtrent. Kunnen jullie me helpen?'

Erg herkenbaar, die handel, want voor je het weet, heb je een klein Michelinmannetje of -vrouwtje dat de armpjes helemaal niet meer kan bewegen en zich vaak ook gewoon te pletter zweet in die veel te warme toestanden. Hier volgt het advies van mama Sylvie, ervaringsdeskundige in de materie, gezien ze drie kleine prutsen heeft rondlopen/-kruipen.

baby op deken

3 handige tips: zo voorkom je Michelin-baby

  1. Als je de baby in de maxicosi meeneemt, doe hem dan geen dikke kleren aan zoals een winterjas. De kleine zal zich te pletter zweten. Werk liever met dekentjes. Als je ergens binnen in een warme kamer zit en de kleine slaapt, kun je desnoods gewoon het dekentje wegnemen, zodat je kleine schat niet te veel begint te transpireren :). (Deken op de foto is van Meyco Modern Little Clouds, 37,95 euro.)
  2. Voor een wandeling: Doe hem een t-shirt met lange mouwen aan en een truitje met knoopjes vooraan (is nog relatief gemakkelijk om aan en uit te doen). Doe er eventueel nog een tussenseizoensjasje aan, je weet wel, zo'n regenjasje. Leg er nog een dekentje bovenop en je bent klaar om ermee buiten te gaan wandelen. 
  3. Als je er echt op een koude winterdag mee naar buiten wil wandelen in een wieg of buggy, dan heb ik mijn dochters nog ingepakt in zo'n onesie, maar dan met gesloten voetjes. Ze hebben niet alleen lekker warm, maar zien er ook überschattig uit ;).

beer en eik winterpak

Winterpakje voor baby

Dit winterpak is van Beer en Eik (74,95 euro).

winterpak

Cute winterpakje 2

Winterpak Little Grow, 74,95 euro.

Bestsellers

cover ouders komen van mars

Ouders komen van Mars

€ 21.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes