5534fi.jpg

Herfstvakantie: leuke tips om je niet te vervelen!

26/10/2018
Mamabaas
Door Mamabaas

Het is weer zover. Herfstvakantie voor de kinderen. Wat?! Sommige ouders zullen misschien wel zuchten: die zomervakantie is nog maar net voorbij en daar is de volgende vakantie al! Wat gaan we doen om deze vakantie te overbruggen? Sturen we de kinderen naar de opvang? Of nemen we zelf een weekje verlof? En zo ja, wat gaan we dan precies doen, zodat onze lieverds zich niet meteen gaan vervelen? Hieronder enkele tips!

Een dagje Boekenbeurs

Het hoeven niet altijd tablets, barbieboppen of legoblokken te zijn. Sommige kinderen houden echt wel van boeken. Zeker als je hen vroeg genoeg laat kennismaken met de wondere wereld van de literatuur, bijvoorbeeld door verhaaltjes voor te lezen. Ze kunnen dan misschien nog niet zelf de lettertjes lezen, maar prentjes kijken des te meer! Blader met zoon- of dochterlief door de kinderboeken, bekijk de prachtige plaatjes en kies samen welk boek het volgende voorleesboek wordt. Er zit ongetwijfeld een winnaar bij!

Op de Boekenbeurs zijn er allerlei leuke activiteiten voor kinderen. Verschillende auteurs lezen bijvoorbeeld spannende verhalen voor, er zijn tal van workshops en meet & greets, … En op 4 november is er de Mama Baas-dag op de Boekenbeurs, met tattoos, grime en toffe workshops.

Kortom, redenen genoeg om naar Antwerpen af te zakken!

Bereleuke uitstap

In het Museum Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen in Brussel is er momenteel een tijdelijke tentoonstelling voor kinderen vanaf 4 jaar (en hun ouders natuurlijk). Teddy & Beer vertelt je alles over beren: welke beren zijn er, eten ze allemaal honing, en waarom heten ze eigenlijk Teddy? Dankzij allerlei opgezette exemplaren, 3D-reconstructies, video’s, multimedia en interactieve opstellingen waan je je in een echt berenparadijs. Voor de kleinsten is er ook een speciaal interactief kinderparcours, waarbij ze samen met hun knuffelbeer spelenderwijs de wereld van de beren ontdekken. 

Indoorskiën

Zomer voorbij. Herfst. Dat betekent ook … bijna winter. Dus als je plannen hebt om deze winter op de skilatten te gaan staan en je kleuter ook eens mee te nemen, is dit misschien hét uitgelezen moment om wat te gaan oefenen. Vlak over de Belgische grens, in Terneuzen, kan je indoorskiën. Boek een skiles voor je kleintje en doe gezellig mee. Je mag er ook van de sneeuwbergen sleeën of op grote banden naar beneden glijden. Geen skipak of skischoenen? Geen probleem: je kan alles huren. En na al die dolle pret geniet je van een heerlijke spaghetti, croque monsieur of chocomelk. Met een rosétje voor de mama en een fris pintje voor de papa.

Filmpje meepikken

Niets leuker dan onder een fleecedekentje op de sofa naar een Disneyfilm te kijken. Maar je kan ook gezellig samen naar de bioscoop gaan. Met wat popcorn of een zakje chips op de schoot smaakt die film nog net iets beter! Tijdens de herfstvakantie speelt Frozen opnieuw in de cinemazalen (reprise). Dat wordt weer genieten van Anna, sneeuwman Olaf en rendier Sven. Of je kan naar Sinterklaas en de Wakkere Nachten gaan kijken. Want laat ons eerlijk zijn, zo veraf is zijn komst ook niet meer …

Een gezonde boswandeling

We hebben al enkele prachtige herfstdagen gekregen, dus waarom eens niet de laarsjes of wandelschoenen aantrekken om in het bos te gaan wandelen? Lekker op de gevallen bladeren schoppen, in de plassen springen, paddenstoelen zoeken, beukennootjes of kastanjes rapen, stokken of bladeren sprokkelen, … Heerlijk! En weet je wat nog leuker is? Je kan die stukjes natuur ook gewoon mee naar huis nemen. Zo kan je bladeren verven, kunstwerkjes van die stokken maken of wiebelogen en kartonnen pootjes op de dennenappels kleven, zodat het echte bosuilen worden. Of je kan gepofte kastanjes of kastanjepannenkoeken klaarmaken. Nom nom nom.

Wedden dat je spijt zal hebben dat de herfstvakantie al voorbij is?

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes