8095fi.jpg

Het is een koetje, mama!

21/04/2022
Mamabaas
Door Mamabaas

Een maand geleden kregen we het verlossende nieuws: Lars mag langskomen om buisjes te laten plaatsen. De opluchting en blijdschap waren duidelijk voelbaar in mijn lijf. Na verscheidene oorontstekingen én continue vocht achter zijn oren sinds hij enkele weken oud is, was de oplossing daar. 

Beetje ‘zatjes’

Hij had nog 1 keer nood aan een week antibiotica voor de operatie. En dan … een koortsvrij kind. We kunnen vertrekken. Met mama aan mijn zij gingen we onze trip naar het ziekenhuis tegemoet.

Lars deed het goed! Wat was ik trots op hem. Na de operatie zag ik hem voor het eerst ‘zatjes’. Ik kreeg meteen de slappe lach, maar ook medelijden met zijn eerste lief als hij ooit zo op de dansvloer zou staan. 's Avonds mochten we naar huis. Kilo’s steenpuin vielen van mijn schouders.

Puffen

Slechts 2 nachten later woog er weer een stevige last op mijn schouders. Een huilende Lars. Wat was er aan de hand? Zijn het zijn oren? Zijn de buisjes slecht geplaatst? 4 dagen na de operatie komt het verdict: hij liet buisjes laten plaatsen en kreeg er gratis de griep bij in het ziekenhuis.

Koortspieken, nachtelijk zweten, gillen ... “Een weekje geduld hebben en dan is het beter”, klonk het. Maar enkele dosissen Perdolan en Nurofen later: geen verbetering.

Dan maar weer een reisje naar de groepspraktijk. Helaas, bij deze boeking kreeg ik geen vroegboekkorting. Enkel een zwaardere rekening: pufs bijhalen. Lars moet puffen. Dat blijkt een zware bevalling. Maar we moeten. 

Rusten zonder cocktail

De nacht nadien, 9 uur na ons bezoek aan groepspraktijk, staat de dokter van wacht aan ons bed. Lars heeft enorme rillingen. Het lijken koortsstuipen, maar gelukkig is het dat niet.

Lars vond het blijkbaar niet fair dat we niet echt op vakantie gingen en besloot zelf dan maar zelf voor warme temperaturen te zorgen. In een mum van tijd ging hij van 37 naar 39 graden koorts. Dat hadden we dan ook weer gehad. Uitzieken en rusten is de boodschap. Helaas zonder cocktail aan het strand. 

Aerosol koe

Dikke vrienden met de aerosol

Vandaag, wat mij betreft, de finishtrip: het ziekenhuis. Na enkele uren vertraging onderweg door epidemies, ongeruste ouders en ongetwijfeld ergens ook het coronavirus dat paniek gaf, is het aan ons. Het nieuwe verdict: bronchitis en valse kroep. Hij is nog niet goed van zijn griep verlost of dat is al het volgende.

In de apotheek kon ik antibiotica en een aerosoltoestel halen. Ik kreeg de keuze tussen een kikker of een koetje. Geef me maar een koetje. Hij en Lars worden dikke vrienden de komende dagen. 

 

Maar geen nood. Dit is het laatste waar we door moeten. Daarna zal het beteren. Ik voel het. Want na regen komt zonneschijn. De lente staat voor de deur, vele tripjes naar zee zijn gepland. 

Oostende, ik reken op je

Nog slechts enkele ochtenden aan het koffie-infuus, zodat niemand met verdenkt van het zoveelste nachtje zwaar feesten. Daarna kan ik bijslapen en bekomen van deze gigantische kater. 

Na 31 dagen spanning, nachtelijke ‘feestjes’ en een katerkop, is het tijd voor rust. Ik pik dit weekend het appartement aan zee in voor ons verste tripje van de weken. Oostende, ik reken op uw rust! 

Veel succes aan alle ouders waar de ziektekiemen nog allemaal samen feest vieren.

Peace out!

 

Mama Marianne

Bestsellers

cover ouders komen van mars

Ouders komen van Mars

€ 21.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes