7272fi.jpg

Meditatie en concentratiespelletjes om je kind tot rust te brengen

9/03/2021
Mamabaas
Door Mamabaas

Veel kinderen hebben een enorme kracht in zich.  Ze zijn heel empathisch en hooggevoelig; ze voelen energie en gedachten van anderen aan en worden de sfeer in hun omgeving onmiddellijk gewaar.  Soms voelen ze zich eenzaam en niet begrepen en vertonen daardoor allerlei gedrag dat niet aanvaard wordt in hun leefwereld.

Het is heel belangrijk dat ze hulpmiddelen krijgen om op een evenwichtige manier in het leven te staan, zodat zij de vruchten van hun hooggevoeligheid en telepatische gaven kunnen plukken.

Ze hebben nood aan rust en structuur, en aan rustige ontlaad- en oplaadtijd van hun innerlijke “batterij”.  Ze moeten vaak ontladen van alle energieën rondom hen die ze onbewust opnemen.  Tijdens het opladen maken ze  connectie met hun hogere zelf en laden hun innerlijke batterij terug op.  Dit is heel belangrijk in tijden van drukte en chaos die nu heersen in hun leefwereld. 

Wanneer deze kinderen hun connectie verliezen, geraken zij soms het noorden kwijt en vertonen allerlei gedrag zoals opstandigheid, boosheid, verdriet of trekken ze zich terug en voelen zich niet aanvaard en begrepen.  Ze verliezen hun motivatie en hebben moeite met hun structuur terug te vinden.

Het belang van rust

Als ouder is het van het allerhoogste belang om hen hun vrijheid en rust te gunnen.  Dit kan op verschillende manieren zoals hieronder beschreven. 

Doe deze rustgevende activiteiten met je kind volgens zijn/haar persoonlijkheid en interesse, bekijk welke het meest van toepassing zijn voor je kind. 

Meditaties

  1. Deze slaapmeditatie (bekijk het filmpje onderaan dit artikel) is ideaal wanneer je kind moeite heeft om alle prikkels los te laten na een drukke dag.  Je kind gaat op ontdekking in de fantasiewereld van de natuurwezens.  De begeleidende muziek zorgt voor een diepe ontspanning.  Wie weet dommel jij wel mee in een diepe slaap. Je kan de meditatie ook op laag volume op de achtergrond afspelen, de hogere energieën doen sowieso hun werk. 
  2. Deze “innerlijk weerbericht” meditatie helpt je kind gevoelens te aanvaarden en los te laten.  Je kind maakt connectie met zijn innerlijke zon en laadt zich volledig op met zonnekracht. Deze meditatie bekijk je hier.  
  3. Deze lichtster meditatie verbindt je kind met zijn hogere zelf/zijn lichtster.  Deze meditatie werkt bekrachtigend en verdiepend en helpt je kind zijn verbondenheid met hogere energieën te behouden.  Je kan hem rustig op laag volume op de achtergrond laten afspelen.  De hoge frequentiemuziek zorgt voor een diepe ontspanning. Deze meditatie bekijk je hier.

Concentratiespelletjes voor het hele gezin

Concentratiespelletjes zijn een speelse manier om je kind tot rust te laten komen.  Door zich te concentreren, wordt even alle afleiding uit de omgeving weggenomen.

  1. Zit samen in een kring, één gezinslid is geblinddoekt, er ligt een bos sleutels achter hem/haar.  Iemand neemt geconcentreerd en in stilte de sleutels weg.  Degene die geblinddoekt is, raadt wie de sleutelbos heeft.  Dit is een leuke concentratieoefening waar kinderen geen genoeg van krijgen.
  2. Neem een beker, doe er een kous over en steek er een voorwerp in.  Een gezinslid moet in de beker voelen en het voorwerp beschrijven.  De andere gezinsleden raden welk voorwerp het is.
  3. Leg enkele voorwerpen in het midden, laat je kind er geconcentreerd naar kijken.  Na een minuut leg je er een deken over en verplaats je enkele voorwerpen.   Je kind moet aangeven wat verplaatst werd.
  4. Duid een gezinslid aan die Koning Koest is.  Koning Koest wil graag dat iedereen rustig is.  Loop rond in de ruimte, bij een belsignaal of stopzetten van de muziek blijft iedereen stilstaan.  Koning Koest houdt iedereen in het oog en wanneer hij iemand ziet bewegen, moet die aan de kant gaan zitten.  Doe verder tot je één winnaar hebt.  Kinderen zijn hier ook dol op.

Rustgevende, energetische afbeeldingen

Energetische afbeeldingen zijn afbeeldingen die bepaalde frequenties bevatten die een transformerende en rustgevende invloed hebben wanneer je ernaar kijkt.  De onderstaande afbeeldingen kan je ophangen op een plaats die goed zichtbaar is bv. aan de koelkast, in de kamer van je kind, ....  Ze brengen rust en harmonie voor je hele gezin.  Alle afbeeldingen zijn ontworpen door Charlotte Bosteels van Sehoona.

  1. De lichtkern – kijk gedurende 1 minuut in het hartje en kom in het diepste punt van je hart terecht.  Deze gouden kern omringd door heldere sferen van licht is het zuivere licht van je ziel, verrijkt met al je levenservaringen.  Herinner je dat jij dit stralende licht bent.
lichtkern

  1. Jouw kracht – de energie van deze kaart activeert je innerlijke kracht.
jouw kracht

  1. Innerlijke rust – Neem de tijd om naar deze kaart te kijken en haar energie op te nemen.  Voel de alomvattende rust en stilte die vanuit de diepte van je ziel komt. Je kan deze kaart ook gebruiken als je onrustig bent of je zorgen maakt.
innerlijke rust

Jouw kind, jouw spiegel

Kinderen zijn vaak een spiegel zijn voor hun ouders, leerkrachten en omgeving.  Is jouw kind heel erg druk, verdrietig, gespannen, onrustig, weet dan dat je kind zich vaak (niet altijd) spiegelt aan jouw energie.  Vertoont je kind een bepaald gedrag?  Voel even hoe jij je voelt.  Het is belangrijk dat ook jij je innerlijke rust vindt en deze uitstraalt op je kind.

Wens je extra energetische hulp voor je kind?  Bekijk dan zeker meer informatie over de online workshop “Energetische Hulp Bij Overprikkeling” voor kinderen. In deze workshop leer jij samen met je kind goed te gronden, overtollige energieën los te laten, je energie terug op te laden én in jullie te kracht staan.

 

Kathy Metdenancxt

Kindermeditatie coach / Holistisch kinder- en jongerencoach / Energetisch coach

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes