7966fi.jpg

Inspiratie voor de krokusvakantie: Kids in en met de natuur

22/02/2022
Mamabaas
Door Mamabaas

Het klinkt wellicht herkenbaar. Tijdens je zwangerschap denk je nog : ‘Mijn kind tv-kijken? Neen hoor!’ Fast forward naar enkele jaren later, en dan blijkt die televisie toch wel héél handig te zijn met momenten. Elke Vanhouche wilde hier verandering in brengen en ging op zoek naar leuke manieren om samen met je kids de natuur te ontdekken. Die ideeën heeft ze gebundeld in het boek Kids in en met de natuur.

Of je nu samen op pad gaat of gezellig thuis blijft: je kan altijd genieten van de natuur en de vele mogelijkheden die ze biedt. Elke en haar gezin zijn echte buitenmensen, maar er zijn leukere dingen dan in de regen buiten te spelen. Daarom bundelde ze zowel activiteiten voor buiten als voor binnen in haar boek.

Het boek bevat 55 ‘natuurlijke’ activiteiten om samen met je kinderen te doen.  De ene dag betekent dat een ritje naar het bos om daar een spelletje om ter verst gooien met een dennenappel te spelen. En een andere dag blijf je lekker in de tuin om modderkoekjes te bereiden of maak je binnen een mozaïek van gedroogde bonen en zaden.

De activiteiten gaan van tekenen met stenen tot een memoryspel met natuurelementen of wandelen met dieren. Maak je geen zorgen over de benodigdheden: alles wat je nodig hebt, kan je vinden in je huis, in de tuin of in het bos. De activiteiten zijn geschikt voor kinderen vanaf 18 maanden. Bij enkele activiteiten staan leeftijden vermeld, maar voel vooral zelf aan welke activiteiten bij de leeftijd van je kind passen.

kids in en met de natuur

Meer lezen?

Meer info over het boek vind je hier.