2945fi.jpg

Het perfecte excuus om 'het' niet te doen

19/08/2021
Mamabaas
Door Mamabaas

Seks. Tijdens de zwangerschap mocht het niet. Te veel risico op een miskraam. Net na de zwangerschap mocht ook niet. Zeker zes weken niet.

Maatje minder strak

Mijn vriend en ik zijn een sterk koppel, maar een lange seksloze periode haalt de magie wel wat uit de relatie. We dreigden beste maatjes te worden. Goede vrienden, maar wel met twee kindjes. Tijd om te herpakken …

Vreemd. Plots lijkt het echt of je (seksueel) verder van elkaar staat dan ooit tevoren. Je begint je vragen te stellen als ‘voelt hij zich nog aangetrokken tot mij?’. Tenslotte is heeft je lichaam wat veranderingen ondergaan. Laten we het erop houden dat alles toch niet meer zo strak zit als tevoren. 

Vier maanden later

Dat laatste is meteen ook een excuus om ‘het’ niet te doen. Ik schaamde me een beetje voor mijn buikje. En … ik was ook echt doodop. Oververmoeidheid en een stoeipartij, geen evidente combinatie. Als het strakke tijdschema ergens een gaatje liet, sliep ik liever wat bij.

Vier maanden (oh jee, was het al zo lang?) na de bevalling was het eindelijk zo ver. Na een avondje stappen en de nodige glaasjes alcohol kwam het ervan. Eerlijk? Misschien had ik toch eerder een beetje moeten aandringen, misschien had ik er eerder moeten over praten.

Eén ding weet ik zeker: als koppel heb je seks nodig, het brengt je dichter bij elkaar. Je moet er tijd voor maken – soms wel wat makkelijk gezegd natuurlijk. Maar vooral: geen tijd verspillen aan het zoeken naar excuses ;-). 

Bestsellers

cover ouders komen van mars

Ouders komen van Mars

€ 21.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes