Het resultaat van onze give-away: A day in the life of Louiza en Leonne

  • door Mamabaas

In het eerste jaar dat Mama Baas bestond, mochten we een heel toffe give-away doen: een fotoshoot met Day in the Life-fotografe Joshua D’hondt (info hier). Winnares werd de geweldige Charlotte Verrecas, mama van Louiza en Léonne. Lees hier het interview en geniet van de prachtige foto's! (Klik hier voor meer Day of the Life-reeksen te zien).

kind in bad

Hoe ziet er een gewone dag uit bij jullie?

Een gewone doordeweekse dag start hier bijna altijd hetzelfde. Vanaf dat de kindjes de wekker horen, mogen ze in ons (gelukkig groot) bed komen liggen tot we moeten opstaan. Tien minuten nadat de wekker voor de laatste keer is afgegaan en we eigenlijk moesten opstaan, sta ik meestal alleen op (een beetje boos omdat ik de rest er niet uit krijg). Daarna klaarmaken, eten en naar school. In welke mood we daar aankomen, hangt af van het feit of Leonne met de fiets mag of niet.

Dan heb ik heel even me-time en ga ik onder andere eventjes met de hond wandelen.

Na het werk worden de kindjes terug opgehaald en krijg ik een stortvloed van gebabbel over me heen, voornamelijk van Louiza die echt geen 5 minuten kan wachten om te vertellen met wie ze nu ruzie had, met wie ze keihard heeft gelachen en welke jongens weer zot deden.

Na een koekje en het huiswerk wil Louiza gaan spelen. We wonen in een superleuke straat met veel kindjes en er is altijd wel iemand die een speelmaatje zoekt. Jammer genoeg is Leonneke daar nog een beetje te klein voor want ze zou zo graag mee gaan en groot zijn. Gelukkig is puzzelen of met de duplo spelen ook heel leuk.

Rond 18 uur eten we boterhammetjes en daarna gaan de pyjama's aan en nog eventjes tv. Sinds kort mag Louiza iets later opblijven, maar eigenlijk vergeten we dat regelmatig :).

Om 19u30 gaan ze naar bed. Als ze flink geweest zijn, is dat met een verhaaltje. Daarna keert de rust terug en is het meestal ontspannen voor tv of met een boek... of Bert gaat sporten of ik ga weg met de vriendinnen! Elke morgen als we weer niet uit ons bed geraken, beslissen we om die dag echt eens vroeg te gaan slapen, en elke keer moeten we vaststellen dat het weer niet gelukt is. 

mensen aan tafel

Waar geniet je het meest van?

Ik geniet het meest van het samen in bed liggen met iedereen, en liefst op zondag, want dan hoeven we niet altijd op te staan of een onverwachte knuffel van de kindjes of neen, het moment dat ik in bed ligt, net voordat je in slaap valt! En misschien ook wel mijn momentje me-time na de ochtendrush.

Papa met kinderen

Wat vind je belangrijk als gezin qua waarden?

Wij vinden het heel belangrijk dat onze kindjes respect hebben voor iedereen, welke kleur of geloof ze ook hebben, hoe ze er ook uitzien.

Kind aan bed

Drukken de foto's de karaktertjes van de kindjes uit?

We vinden de foto's echt prachtig! De kindjes staan er precies op hoe ze zijn! Soms heel boos, soms heel vrolijk en aan het schaterlachen om grappige dingen.

Ik vind dat vooral de eenvoud siert op de foto's. We zaten er vooraf een beetje mee in of dat niet raar ging zijn als er zolang iemand die je eigenlijk niet kent foto's van je neemt, maar eigenlijk was dat gevoel vanaf minuut 2 weg. Het was een heel aangename dag en we waren hoe we zijn, en dat kan je ook op de foto's zien.

gezin aan het wandelen

Heeft het ouderschap je verrast?

Uhm... eigenlijk niet helemaal. Uiteraard had ik nooit gedacht dat ik een kindje, of laat staan 2 kindjes, zó graag kon zien (en tegelijkertijd ook soms zó graag achter het behang zou plakken).

Wij maken alletwee geregeld tijd vrij voor onszelf en dat helpt wel om eens eventjes weg te zijn. Maar toch was het dus eigenlijk wel een beetje zoals ik dacht en hoopte dat het zou zijn. Soms heel druk, maar wacht tot ze puberen en stiekem elkaars kleren lenen en samen hun maandstonden hebben :)

kind
kinderen en papa
kind met handdoek
kind
kindje met pamper
papa en dochter koken
In de zetel
Schommel
gezin op schommel
kindjes in het zand
gezin