4573fi.jpg

Mijn kind is nog niet zindelijk…

10/03/2017

Onze dochter gaat binnenkort naar school. Wij zijn rond de kerstvakantie gestart met een training, maar het lukt ons voorlopig nog niet om haar volledig zindelijk te krijgen. Wat doen we verkeerd?

Slimme zus met babybroertje

Onze dochter is heel nieuwsgierig. Dus we geven haar flink wat verantwoordelijkheid. Ze mag zonder pamper rondlopen binnen en zelf aangeven als ze op het potje moet. We hebben samen een poster gemaakt waar ze na elk potjesbezoek een sticker op mag kleven. Ze giet haar potje zelf leeg in de wc. Dat heeft ze een tiental keer met veel overtuiging gedaan.

Maar onze dochter heeft er dit jaar een broertje bij. Nu hebben wij een hele slimme prinses in huis. Eentje die beseft dat het enige wat van haar ook nog een beetje baby maakt, die verdomde pamper is. 

En plots is het gedaan

Het ging dus heel goed, tot het tij plots keerde: “Ik wil niet!” “Ikke bang!” “Pamper aaaaaan!” “Mijn buik doet pijn!” (Dat laatste is zowat het meest gebruikte excuus als er iets niet naar wens gaat.)

Want het potje is te koud of te warm en de broek moet dan even af. Hoe meer energie we in haar training steken, hoe slechter het gaat.

Geen kwestie van schuld, maar van geduld

Ik geloof dus niet dat ouders van wie het kind nog niet zindelijk is, per se lui zijn of te weinig tijd maken voor hun kind! Mijn kind heeft gewoon een speciale aanpak nodig.

En dat vraagt nu eenmaal veel tijd en geduld.

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes