8268fi.jpg

5 dingen die ik zal missen als je 12 jaar bent

21/08/2023

Lieve kleine bengel. Toen ik je gisteren naar de opvang bracht, zei de verzorgster: ‘Berre knuffelt graag he. Ons ook. Ik mis dat nu wel bij mijn kinderen. Ze zijn al 12 en 13 jaar’. Die uitspraak deed me even slikken. Volgende maand word je 2 jaar.

Genieten! Genieten!

Wat vliegt de tijd. Voordat ik het weet, zeg ik dezelfde dingen als je verzorgster. Ik betrap er mezelf op dat ik vaak denk ‘Genieten! Genieten! Want binnen enkele jaren zal ik dit moment ongelofelijk missen’. En ik kan wel wat dingen bedenken waaraan ik met weemoed zal terugdenken als je een jonge tiener bent.

1. Dat aanstekelijk enthousiasme als ik je kom halen

Voor mij ongetwijfeld hét topmoment van de dag. Wat vind ik het leuk om de deur van de opvang te openen en te wachten totdat je mijn gezicht herkent. Want dan zie ik hoe vrolijk je die armpjes in de lucht gooit om dan breedlachend naar me toe te lopen en ‘Mamaaaaa’ te roepen. Ik mag nog zo’n rotdag hebben gehad. Zoveel wetten van Murphy hebben getrotseerd. Dát moment maakt werkelijk alles weer goed.

2. Die tedere knuffel als ik je aankleed

Iedere ochtend haal ik je uit je bedje. Je bent altijd vrolijk. Met plezier wil jij aan je dag beginnen, kleine man. Ook al ben je nog moe. Terwijl ik je aankleed, word je langzaam wakker. En dan vind je het tijd om me een spontane, maar oh zo liefdevolle knuffel te geven. En wat geniet ik daarvan! Mijn hart maakt kleine sprongetjes als je spontaan je hoofdje tegen me drukt en me omhelst. Lieverd, wat begint mijn dag dan goed!

3. Schuilen bij mama

Ja, soms zoek je gewoon bescherming op en kruip je dicht tegen me aan. Bijvoorbeeld toen we naar die grote vissen in het aquarium gingen kijken en je toch schrik kreeg van de reuzenmanta’s. Toen klampte je die kleine armpjes stevig rond mijn nek. Ik vond het meelijwekkend, maar tegelijk ook grappig. Ook als ik het rolluik optrek en je nog even moet wennen aan het felle licht, gooi je je hoofdje gauw in mijn nek. Bij mama is het veilig.

4. Achter op de fiets

Je broertje fietst al lekker alleen. Of toch bijna. Jij zit gelukkig nog achterop. Nu nog. Want ik besef dat ook dát niet meer zolang zal duren. Wat vind ik het heerlijk als je zit te brabbelen. Wellicht vertel je over de koeien, bijtjes en vogels. In je eigen babytaal. Ik begrijp er niets van. Maar dat hoeft ook niet. Ik weet dat je je gelukkig voelt en geniet. Soms tik je op mijn rug. En als we bergop gaan, duw je mij. Het lijkt wel alsof je me wil aanmoedigen. Dat maakt mijn fietstocht des te leuker!

5. In die grote, rubberen zwemband

Als we gaan zwemmen, stop ik je in een grote, knalgele, rubberen zwemband. Het is zo’n koddig zicht! Ik moet spontaan lachen als ik naar je kijk. Die beentjes hevig trappelend in het water. Wat is het fijn om mij erachter te hangen en te drijven. Als je ooit alleen zwemt, is het gedaan met de pret voor mij. Alleen zwemmen … Het is toch niet hetzelfde hoor. Dat zal je wel beseffen als je zelf papa wordt.

En weer moet ik effe slikken

En weer moet ik even slikken.

De verzorgster van je opvang heeft gelijk.

Wanneer jij 12 kaarsjes zal uitblazen op je verjaardagstaart, zal je niet meer verlangen naar die knuffel ’s ochtends.

Of bescherming zoeken voor het licht.

Je zal alleen fietsen.

En zwemmen met je vrienden.

Je zal je misschien schamen als ik je kom halen van school.

Gelukkig blaas je volgende maand nog maar 2 kaarsjes uit, hartendief.

Bestsellers

cover ouders komen van mars

Ouders komen van Mars

€ 21.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes