5712fi.jpg

Hilarisch: de grappigste uitspraken en stoten van jullie kindjes – deel 1

28/04/2020
Mamabaas
Door Mamabaas

Kinderen en hun uitspraken … het is een gouden combinatie die soms leidt tot heel wat gegniffel of zelfs de slappe lach. Een tijdje geleden vroegen we jullie naar de grappigste uitspraken of leukste anekdotes die je al meemaakte met je kids. En oh boy, die pagadders kunnen er duidelijk weg mee, haha, we zouden er bijna een boek mee kunnen vullen! Hierbij alvast een eerste greep uit jullie hilarische reacties:

 1. Shari: Ik was op weg naar de badkamer en Arthur (2,5) volgde mij (zoals altijd). Er lag een bh klaar op de wastafel en die viel op de grond, waarbij hij luid begon te roepen : “Papaaaa, mama haar tetjes zijn gevallen!!!”
 2. Kim: We zitten op een familiefeest en een nicht is zwanger. Mijn zoontje van 3 zit wat wild te doen bij deze nicht, dus we vertellen hem dat hij voorzichtig moet zijn omdat er een baby in de buik zit. Waarop hij antwoordt: “Mag ik eens kijken?” We proberen hem uit te leggen dat dit niet gaat. Uiteindelijk gaat het gesprek verder en ik zie ineens dat mijn zoontje op de grond ligt en dat hij probeert om onder de rok van de nicht te kijken…
 3. Eline: Toen mijn grootmoeder in september stief was mijn zoontje 4 jaar. Ik probeerde dat een beetje uit te leggen.
  Ik: Als mensen heel oud worden, worden die vaak ziek. En dan kunnen ze ook dood gaan.
  Finn: Is bomma dan ook dood?
  Ik: Neen, bomma is niet dood. Die is nog in haar appartementje.
  Finn: Oh, dan moet die nog een beetje oefenen.
  Ik (lachend): Maar daar moet je niet voor oefenen, dat gebeurt ineens.
  Finn: Ok. Maar dan is moemoe gewonnen, want die is eerst dood.
 4. Lieselot: Toen onze jongen ongeveer 2 was dacht hij dat hij een meisje was. (hij had weelderige blonde krullen). Dan hebben we hem het verschil uitgelegd tussen jongens en meisjes: jongen= piemel en balletjes, meisje= boobies.
  Natuurlijk aan de kassa in de Delhaize: “Mama, jij bent een meisje met boobies he. Ik ben een jongen, met ballen, DIKKE ballen.” En aangezien een peuter zijn volume niet echt aanpast aan zijn omgeving, wist de hele rij dat den onze dikke ballen had. Weer een fiere dag voor mama!
 5. Natasja: Ik was met Emmelie (5) naar een K3-show aan het kijken met de vroegere K3.
  "Mama, dat is niet K3 he…"
  "Jawel Emmelie, dat is de K3 van toen mama jong was."
  Ze bekeek me heel raar en vroeg dan heel serieus:" Ben jij ooit jong geweest mama?" 
 6. Melissa: Ik was 's avonds eindelijk nog eens "op date" geweest met mijn man. We waren lekker gaan eten en ik had me voor de gelegenheid helemaal opgetut, inclusief juwelen. De ochtend erna had ik mijn ketting nog aan en zei mijn dochter (4 jaar) "Mama, je hebt je ketting nog aan."
  Ik: "Ah ja, ik ben die vergeten uit te doen."
  Dochterlief: "Omdat je hoofd te dik is?"
 7. Sofie: Papa tegen Finn (4 jaar): Wie wint de champions League vanavond?
  Mama: Zeg maar tegen papa: "de beste wint!"
  Finn: Maar van welke kant moet de wind dan komen?
 8. Sim: Mijn zoontje kon me altijd voor schut zetten als we in een openbaar toilet zaten.
  Hij was 3 jaar toen we in een overvol openbaar toilet waren in Plopsaland:
  "Oh mama, komt er nu weeral bloed uit je spleetje? Je moet een nieuwe mamapamper aandoen!".
  Yep. Ik heb toen zo lang mogelijk gewacht om uit het wc-hokje te komen, maar ik kreeg toch veel gegniffel en veelzeggende blikken toen we naar buiten gingen…
 9. Lore: Onze dochter Jeanne was met haar broertje Omer aan het spelen toen haar plots iets te binnen schoot. ‘Mama, wanneer ga je nog eens moederkoekjes bakken?’
 10. Ann: Toen de tutjes aan de sint werden gegeven, vroeg mijn zoontje of ik ze terug kon toveren. Waarop mijn ander zoontje zei: “Neen, mama kan niet toveren, je moet het aan een andere heks vragen!”
 11. Nathalie: Zoon van 7 en zoontje van 3 spelen in de living op de grond. De jongste plast per ongeluk in zijn broek, doet deze uit en speelt verder. Ik was druk bezig in de keuken. Hoor ik plots grote broer roepen: “Lioooo, doe uw broek terug aan, uw piemel zit in mijn oor!"
  Mama ging gewoon dood in de keuken van het lachen…
 12. Julie: Kasper, net geen 2, wil een dessertje, maar papa zegt: “Kasper, je krijgt pas een dessertje als je bord leeg is”. Waarop Kasper enthousiast al zijn eten naast het bord op tafel legt en met een grote grijns zijn leeg bord aan papa overhandigt met de mededeling “zo!”.
 13. Katrien: Ons bijna 4-jarig zoontje als hij hoort dat de rode duivels in het geel gaan spelen tijdens het WK: "Maar ik wil dat ze in het rood spelen!"
  Papa: "Ik kan moeilijk naar Kevin De Bruyne bellen om te vragen om in het rood te spelen, want ik heb zijn nummer niet…"
  Lander: "Maar jawel papa, Kevin De Bruyne is nummer 7!"
 14. Eva: “Oh neen, nu verklapte ik het einde van mijn nieuwjaarsbrief!” zei Achiel, 6 jaar, toen hij “1 januari 2019” zei...
 15. Leen: Toen ik ging winkelen met de dochter (toen 2), stond er een man aan de kassa voor ons met tatoeages op zijn armen. Mijn dochter merkte hem op en keek hem een paar seconden heel intensief aan. Daarna draaide ze zich naar mij en zei (luid genoeg zodat iedereen aan de kassa’s het kon horen): ”Mama, kijk, Piet Piraat!”