Hilarisch: de grappigste uitspraken en stoten van jullie kindjes – deel 2

 • door Mamabaas

Kinderen en hun uitspraken … het is een gouden combinatie die soms leidt tot heel wat gegniffel of zelfs de slappe lach. Een tijdje geleden vroegen we jullie naar de grappigste uitspraken of leukste anekdotes die je al meemaakte met je kids. En oh boy, die pagadders kunnen er duidelijk weg mee, haha, we zouden er bijna een boek mee kunnen vullen! Hierbij nog eens een greep uit jullie hilarische reacties:

 1. Jolien: Enkele weken geleden was Luíz op tv Pipi Langkous aan het kijken. Ineens riep hij me: “Mama! Pipi Langkous is wel een deugniet he! Maar mijn neefje en ik halen ook wel veel poezenkwaad uit hoor!”
  Ik snapte eerst niet wat hij bedoelde: kattenkwaad natuurlijk! :-) 
 2. Nele: We stonden in de file en Rube (toen ongeveer 5 jaar): “Mama, ik weet waarom het de 'Kendedietunnel is: iedereen kent die tunnel, want het is daar altijd file!”
 3. Tanja: Mijn zoontje Vinn was 4 jaar toen hij op zijn buik een moedervlek zag. Hij vroeg aan mij wat dat was. Toen ik de uitleg en benaming gaf, ging hij enthousiast verder zijn armpjes en beentjes bekijken, waarop ik weer vroeg wat hij zocht. “Ja mama,” zei hij, “ik heb nu een moedervlek maar nu zoek ik de papavlek!”
 4. Anita: Noor (3,5) vond een tampon en ik heb misschien uitgelegd dat dat voor ‘de poezekes’ van de mama’s is. Ze liep er toen de hele tijd mee achter onze kat… “Amélieke! Ik heb een ‘pampon’ voor jou!”
 5. Bieke: Mijn dochter (2 jaar) deed een tijdje geleden deze geweldige uitspraak: “Kijk mama, ik heb hele kleine borstjes, jij hebt grote borsten, maar de buurman, die heeft wel hele mooie borsten!” (De buurman liep in z'n bloot bovenlijf in z'n tuin).
 6. Marijke: Deze zomer kwamen we terug van reis en moesten we nog naar een babyborrel. De hele rit naar huis waren we dus bezig over de babyborrel. Daar aangekomen ga ik met mijn zoontje van 3 jaar gaan kijken naar de baby en ik zeg tegen hem: “Kijk, dit is nu baby Liam!” Hij antwoordt: “Nee mama, het is baby 'Borrel'!!”
 7. Katrien: Mijn man was jarig en ik zei tegen ons zoontje Siebe (2): "Wij eten taart, want papa is...?" En hij dolenthousiast met zijn handjes in de  lucht en een hele grote smile: "dooooooood!!!" Gelukkig was hij enkel jarig ;-).
 8. Liezelot: Samson: "ik ben verliefd iedereen mag het weten! Ik ben verliefd daarom zing ik zo luid!"
  Mama: “Ik ben verliefd!”
  Jasper (3j): “Huh?”
  Mama: “Op wie ben ik verliefd?”
  Jasper: “Op Samson?”
  Mama: “Neeeee! Op papa!”
  Papa: “Oei!”
  Jasper: “Huh?”
  Papa: “Oei, mama is verliefd op mij!”
  Jasper: “Ja!”
  Papa: “Wat moet ik nu doen?”
  Jasper: “Lopen!”
 9. Catalina: Toen Lucas zijn kleine broer gedoopt werd, riep hij voor de hele kerk tegen de priester toen die het water op kleine broer zijn hoofd goot: "Pas op, er zit wel gel in zijn haar he!"
 10. Ramona: Toen mijn oudste 10 werd, een tiener dus, kwam mijn jongste op het idee dat hij dan een vijver was…
 11. Riet: "Ik ben groot, ik ben machtig, ik heb ne piet van ne meter 80!" Ik kan u garanderen dat je strijk ligt, als je zoon van amper 4 daar mee thuis komt…
 12. Thari: Dochter (2) zat in bad met haar papa. Ineens zegt ze heel verbaasd tegen mij: “Mama, papa heeft een lange poep?!”
 13. Evi: Ik ging met de jongste zoon (5) naar de winkel en ik was op zoek naar inlegkruisjes. Antwoordt hij: "Surfplanken voor muizen!” Daar stond ik met een knalrode kop, want heel die gang stond vol…
 14. Tineke: Mijn dochter zei heel verontwaardigd tegen iemand die vroeg hoe oud ze was: "Ik ben helemaal nog niet oud!" (ze was toen net 4 jaar)
 15. Sylvia: In het ijssalon vroeg mijn dochter: “Ik wil bruin ijs met aambeien!”