7289fi.jpg

Hoe kies je de perfecte kinderwagen?

16/03/2021
Mamabaas
Door Mamabaas

Ben je op zoek naar een geschikte kinderwagen, maar weet je niet goed waar je allemaal op moet letten? We zetten verschillende aspecten  waar je rekening mee kan houden op een rijtje, zodat je een doordachte keuze kan maken. Zo weet je zeker dat je een wandelwagen op maat van jullie gezin kiest.

Om te beslissen welke wandelwagen het beste geschikt is voor jullie, kan je jezelf een paar dingen afvragen.

Dreambaby

1. Waar ga je het meest wandelen?

Niet elk type wandelwagen is geschikt voor elk terrein.

Ga je vooral in de stad wandelen op het voetpad? En neem je weleens het openbaar vervoer? Dan is een stadswandelwagen met vier (kleine) wielen ideaal. Stadswandelwagens hebben smallere modellen en zijn heel wendbaar, zodat je vlotjes overal door smalle straten en winkelgangen rijdt. Dankzij de vier wielen rijd je vlot het voetpad op en af. Bovendien is dit type wandelwagen licht en compact op te vouwen.

Ga je eerder op niet-verharde wegen in de natuur wandelen? Dan past een outdoor wandelwagen, vaak met drie wielen, beter bij jullie. Zo’n wandelwagen heeft zeer goede veringen die alle schokken opvangen en hebben een goede grip op de weg. De Maxi-Cosi Lila XP is dan bijvoorbeeld een goede optie. 

Hou je liever alle opties open, dan ga je best voor een hybride wandelwagen. Deze wandelwagens combineren de voordelen van beide types: ze zijn heel wendbaar en hebben vier wielen om vlot door de straten te manoeuvreren, en de grotere banden met veringen bieden het nodige comfort op elk terrein. De meeste kinderwagens op de markt zijn ondertussen hybride en dus geschikt voor alle ondergronden. 

Dreambaby

2. Hoeveel ruimte heb je?

Een wandelwagen wordt vaak dichtgevouwen en verplaatst. Houd dus rekening met de grootte van je autokoffer (en eventueel de opbergruimte die je thuis ter beschikking hebt) bij het kiezen van een wandelwagen. Sommige modellen zijn veel compacter dan andere, ideaal voor als je een kleine auto hebt of niet echt ruim woont. De Pericles Crios 2.0 is bijvoorbeeld uiterst compact én budgetvriendelijk. 

3. Welke opties vind je belangrijk?

Daarnaast kunnen wandelwagens extra features hebben, die voor jou al dan niet nuttig kunnen zijn. Denk maar aan een verstalbare duwstang: heel handig als je partner en jij niet even groot zijn. Bij sommige wandelwagens kan je die duwstang extra hoog en/of extra laag verstellen.

Wil je de rugleuning in verschillende standen kunnen zetten, met eventueel een volledig vlakke slaapstand? Zo kan je kindje comfortabel slapen onderweg.

Moet het zitje draaibaar zijn? Baby’s worden gerustgesteld als ze een vertrouwd gezicht zien, en kijk dus graag naar mama of papa. Grotere kindjes zien graag wat er rond hen gebeurt en zitten dus liever met de rijrichting mee. Met een draaibaar zitje kan je zelf de richting kiezen.

Een afneembare en wasbare bekleding kan praktisch zijn voor wanneer gemorst wordt. En vind je het belangrijk dat de wandelwagen uitbreidbaar is voor als er een volgend kindje komt met een klein leeftijdsverschil?

Dreambaby

Het zijn allemaal zaken waar je rekening mee kan houden bij je beslissing. Bij Dreambaby hebben ze ook een keuzehulp, waarbij je meteen een selectie wandelwagens te zien krijgt die het meest geschikt zijn voor jou. Heel handig!

Meer info over wandelwagens vind je hier.

 

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Dreambaby. Meer lezen over ons advertentiebeleid kun je hier. 

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes