5273fi.jpg

Hoe vermijd je chaos in je handtas?

5/01/2020

‘Een handtas’ is zowat hét antwoord dat ik overal krijg op de vraag “Wat heb je dagelijks bij?” Een handtas is dan ook van vitaal belang in onze dagelijkse routine, omdat ze onze meest kostbare spullen verzamelt. Niet alleen geld/betaalkaarten en identiteitskaart, maar ook onze smartphone, bril, sleutels, notitieboekje, dingen van de kinderen, … komen in deze tas terecht. Het is een zegen om die spulletjes allemaal binnen handbereik te hebben, maar wees eens eerlijk… Wie kan onmiddellijk vinden wat ze zoekt in haar handtas?

Onze handtassen zijn zo beladen dat de chaos toeslaat.

Enkele tips om orde te scheppen:

Te vol

Een handige tip om te weten of er niet te veel in je handtas zit, is de inhoud eruit verwijderen. Dit zou je in 5 handelingen moeten kunnen doen (en ze omdraaien telt niet mee!).

Je handtas mag maximaal voor 75% gevuld zijn.

Als je pijn in je schouder of arm krijgt, dan is ze waarschijnlijk te zwaar.

Indeling

Idealiter voorzie je 4 of 5 kleine aparte zakjes in de handtas. Enkele voorbeelden zijn:

  • portefeuille
  • beugel met klein geld of een houdertje
  • brillendoos
  • zakje met make-up
  • zakje met schrijfgerei
  • notablokje

Maar wees ook realistisch in de hoeveelheid spullen dat je er wil in hebben.

Voorzie voor deze verschillende zakjes ook verschillende texturen in je handtas. Bijvoorbeeld een gladde textuur, een stof, een gebreide of gehaakte textuur of iets in leder. Zo kan je op de tast het verschil voelen en moet je niet steeds visueel gaan kijken.

Zorg ervoor dat je enkel de hoeveelheid bij hebt die nodig is. Eén pen die schrijft is genoeg. Eén pakje zakdoekjes is echt wel voldoende.

Zorg dat je handtas ook wat zijzakjes of verdelingen heeft, zodat je je GSM of sleutels een vaste plaats kan geven.

  • Een bos sleutels overzichtelijk houden kan door ze een kleurtje te geven met nagellak
  • Een massa klantenkaarten onder controle houden kan door ze aan een sleutelhanger te hangen. Pas echter op dat je geen gaatje maakt door de barcode! Je kan natuurlijk ook al je klantenkaarten inscannen in je smartphone.

Extra dingen die ‘occasioneel’ in je handtas terechtkomen zoals medicatie of een portefeuille van je man horen er daarna ook direct weer uit te gaan. Ze zijn een bezoeker in je handtas en worden niet verwacht daar vaste inwoner te worden!

Als je thuiskomt

Zet, net als de boekentassen van je kindjes of je lunchtas, je handtas eerst even op je tafel en haal er de rommel van die dag uit. Een zakdoekje, een rekening, een papiertje van een koek, …

Het is ok om dat tijdelijk in je handtas te steken, omdat dat gemakkelijk is en er misschien geen vuilnisbak voor handen was. Maar je handtas is geen vuilzak.

Maak er ook een gewoonte van om bij elke handtas-wissel je tas volledig leeg te maken. Dit voorkomt dat je dingen lange tijd kwijt bent en dubbel gaat kopen.

Reinig je handtas ook tussendoor, zodat je volgende keer weer een keurige, lekker ruikende tas uit je kast kan nemen.

Je handtas vervult voor jou een belangrijke functie, namelijk ‘je waardevolle dingen bij elkaar houden’. Behandel haar dan ook met dat respect.

Interesse in nog veel meer leuke blogs en tips over opruimen ?

Neem dan zeker een kijkje op de website www.opruimgroep.be !

Tina Favache

Opruimcoach en auteur “Mijn Opruimboek”

Bestsellers

cover ouders komen van mars

Ouders komen van Mars

€ 21.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes