4947fi.jpg

Hoe zit het met het energiepeil van kersverse ouders? De resultaten van onze poll!

13/10/2017
Mamabaas
Door Mamabaas

In totaal namen 550 mensen deel aan de poll (lees hier), waarvan 94 procent een kind/kinderen had tussen 0 en 5 jaar, 14 procent tussen 5 en 10 jaar, 8 procent zwanger was en 2 procent een kind/kinderen had tussen 10 en 20 jaar. De grootste meerderheid zat dus volop in de pampers of peuter- en kleuterfase.

Over de poll

In totaal namen 550 mensen deel aan de poll, waarvan 94 procent een kind/kinderen had tussen 0 en 5 jaar, 14 procent tussen 5 en 10 jaar, 8 procent zwanger was en 2 procent een kind/kinderen had tussen 10 en 20 jaar. De grootste meerderheid zat dus volop in de pampers of peuter- en kleuterfase. 

Ontbijt/koffie/me-time!

In vorm blijven is de boodschap met (kleine) kinderen.

54 procent, meer dan de helft dus, kiest elke dag om te starten met een goed ontbijt. Voor 44 procent is koffie de grootste bron van energie, terwijl 39 procent aangeeft energie te krijgen door een dagje/avondje uit met vriend(inn)en of partner.

24 procent van de deelnemers beweegt om energie te krijgen, en 14 procent gebruikt voedingssupplementen zoals Supradyn Energy. 36 procent van de deelnemers neemt alleen voedingssupplementen in de winterperiodes in, als er veel bacteriën de ronde doen. Iets meer dan de helft is er wel in geïnteresseerd, maar weet niet goed welke juist te kiezen.

Een heel kleine minderheid gaat resoluut voor powerfood (6 procent) of voor yoga of mindfulness (5 procent).

Voel je effect op je energiepeil?

En dan, the big question: voel je een verschil in energie sinds je een kind/kinderen hebt? De resultaten zijn ongeveer fifty-fifty: 46 procent geeft aan een enorm verschil te ondervinden door de onderbroken nachten, terwijl 52 procent aangeeft dat het afhangt van momenten (zoon of dochter ziek) of van seizoenen en het dus wisselt.

Voor een kleine minderheid (2 procent) is het energiepeil hetzelfde gebleven als daarvoor.

Hoeveel slaap haal je?

En hoe zit dat met de slaap bij al die ouders van kleine kinderen? Een best grote groep (28 procent) haalt maar 5 tot 6 uur slaap, 50 procent 6 tot 7 uur

10 procent geeft aan slechts 4 tot 5 uur slaap te halen, 3 procent haalt minder dan 4 uur! (Het is te hopen dat dat komt omdat ze een pasgeborene in huis hebben…)

8 procent haalt 8 uur of meer. 

Conclusie: pakje slaap cadeau doen?

Wij worden wel blij om te zien hoe toch veel ouders hun weg hebben gevonden naar een avondje/dagje uit met vrienden of partner, net als naar een goed ontbijt. Wat ons niet verrast is dat de komst van een kind toch een heel groot effect heeft op het energiepeil, zeker bij ouders van heel kleine kinderen. Het aantal uren slaap heeft daar wel ongetwijfeld heel veel mee te maken: iets minder dan een derde van de deelnemers slaapt maar 5 tot 6 uur, de helft 6 tot 7 uur. Best wel pittig toch…

Mama Baas kan maar één ding besluiten: het grootste cadeau dat je een ouder van een jong kind nog altijd kan doen is een pakje slaap, een bakje koffie of een beetje me-time! Misschien dat we in het kader van de Warmste Week een Mega Slaapmarathon moeten houden ten voordele van een goed doel? Snurk snurk anyone?

* Deze blog kwam tot stand in samenwerking met Supradyn. Meer info over ons advertentiebeleid vind je hier