Supersnel en superlekker gerechtje om te maken. Ook leuk eens te combineren met iets anders. Veel kookplezier!
Wat je nodig hebt (voor 2 volwassenen en 2 kindjes)
Pasta voor 4 personen (pipe rigate, tagliatelle…)
1 courgette
250 gr mascarpone
1 dl room (15%)
½ blokje kippenbouillon
olijfolie
currypoeder
kurkuma
peter en zout
Zo maak je het
Breng water aan de kook voor de pasta.
Was de courgette en snij ze in stukjes. Zet een anti-kleefpan op het vuur met olijfolie. Bak de courgette kort aan samen met een beetje curry, kurkuma, peper en zout.
Voeg mascarpone, room en de kippenbouillon toe en laat zachtjes verder sudderen tot de mascarpone vloeibaar is.
Roer af en toe om. Laat het geheel niet te lang op het vuur staan zodat de courgette mooi knapperig blijft.
Kook de pasta af en giet ze af.
Dresseer de pasta met de saus. Smakelijk!
Tips:
Dit is ook heerlijk als bijgerecht bij een visje zoals zalm of kabeljauw.