Homemade kitchen: Frisse Thaise salade

  • door Mama

Deze Thaise salade kun je op twee manieren presenteren: met een pittige saus voor de grote mensen, en met een neutraal sausje voor de kindjes.

Wat heb je nodig?

  • 2 pakjes glasnoedels (2 x 100 g)
  • cashewnoten
  • 2 jonge worteltjes (of 1 normale)
  • 10 cm gepelde en ontpitte komkommer
  • 1 stengel selder
  • ½ rode paprika
  • 1 à 2 rode pepers
  • 2 pijpajuintjes
  • koriander
  • 80 ml azijn
  • 300 ml water
  • 3 eetlepels griessuiker (fijne kristalsuiker)

Hoe maak je het?

Neem een mengbeker en meng de suiker, azijn en water heel goed zodat alle suiker is opgelost.

Snij alle groentjes (wortel, komkommer, selder, paprika en pijpajuintjes) in fijne, kleine blokjes en doe ze bij het mengsel. Hou een beetje van het mengsel opzij voor de kinderen. Bij het mengsel voor de volwassenen kan je nu de fijngesneden rode pepers toevoegen. Het aantal pepers hangt af van jouw eigen smaak.

Gooi de glasnoedels in kokend water en zet het vuur af. Haal de noedels met een vork uit elkaar. Giet ze na een paar minuutjes af en spoel onder koud water zodat ze niet verder garen.

Meng de noedels met de vinaigrette en dresseer met korianderblaadjes en cashewnoten.

Smakelijk!

TIPS:

  • In plaats van de suiker kan je ook vloeibare honing gebruiken. In het recept gebruiken we gewone suiker omdat dat makkelijker mengt in de koude bereiding.
  • De vinaigrette kan heel makkelijk op voorhand gemaakt worden en bewaart nog een aantal dagen in de koelkast.
  • Het slaatje is heel lekker bij scampi, kip, vis of vlees.
  • Glasnoedels vind je in de supermarkt bij de oosterse ingrediënten of in een speciaalzaak.