Homemade kitchen: hartige uiensoep met kaaskorstjes

  • door Mama

Bwa, met dat gure weer lust ik wel een hartig soepje. Deze uiensoep smaakt superlekker en ook de kindjes eten ze graag, zeker met de croûtons erin!

Bwa, met dat gure weer lust ik wel een hartig soepje. Deze uiensoep smaakt superlekker en ook de kindjes eten ze graag, zeker met de kaaskorstjes erin!

Wat je nodig hebt (voor 2 volwassenen en 2 kindjes)

  • 12 middelgrote uien
  • 1,5 l rundsbouillon (verse, fond of 1,5 l water met een zestal bouillonblokjes)
  • Bakboter
  • Peper/zout
  • 1 stokbrood
  • 150 g geraspte kaas (Gruyère, Emmentaal of Parmezaanse kaas)
  • Olijfolie

Zo maak je het

Verwarm de oven op 180°C.

Snij de uien in ringen.
Bak de uien in een soeppan in bakboter. Tijdens het bakken mag je ze goed afkruiden met peper en zout. De ui mag zeer goed gebakken zijn. In het baksel zit heel veel smaak dus laat maar lekker bruin bakken.

Ondertussen het stokbrood in schijfjes snijden en besprenkelen met een beetje olijfolie. Leg geraspte kaas op de broodjes en steek ze voor een tiental minuutjes in de voorverwarmde oven.

Giet de bouillon bij de uien en proef de soep af.

Haal de toastjes uit de oven en dresseer ze op de soep in een kom.

TIP:

  • Uien snijden kan lastig zijn voor de ogen. Pel de uien en leg ze eventjes in koud water. Snij ze dan in ringen zonder af te spoelen.
  • Om de soep wat feestelijk te maken kan je ze dresseren met een beetje peterselie.

 

Tip voor vieruurtje: carré confiture

Homemade vieruurtje: carré confiture