Homemade kitchen: Kaastaart met coulis van rode vruchten

  • door Mama

Zin in iets fris en zoet tegelijk? Dan is dit het ideale dessert! 

Zin in iets fris en zoet tegelijk? Dan is dit het ideale dessert! 

Wat je nodig hebt

  • 500 gr platte kaas
  • 2 dl room
  • 8 eetlepels fijne griessuiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 6 blaadjes gelatine (of 12 gr)
  • 150 gr speculoos
  • 75 gr gesmolten boter
  • 150 gr rode vruchten uit de diepvries
  • 100 ml water
  • 75 gr kristalsuiker
  • Vershoudfolie

Zo maak je het

Breng het water met de 75 gr suiker, één zakje vanillesuiker en de vruchten aan de kook. Laat even inkoken en zeef de vruchtensaus. Proef af.

Laat de vruchtensaus afkoelen en hou 5 cl aan de kant voor straks.

Verbrijzel de speculoos heel fijn en meng de gesmolten boter bij.

Leg vershoudfolie in de bakvorm en stort de speculoos in de bakvorm. Druk ze goed aan en zorg dat de volledige bodem bedekt is met speculoos.

Klop de room half op en meng de griessuiker en de vanillesuiker door. Vervolgens meng  je de platte kaas door de room en suiker.

Warm de 5 cl vruchtensaus terug op en meng de gelatine door. Als deze mooi is opgelost, kan je ze onder de massa mengen.

Stort het plattekaasmengsel op de speculoosbodem en zet de kaastaart een uur in de koelkast om op te stijven.

Serveer de kaastaart met het vruchtencoulis. 

Tip

  • Bewaar de rest van de coulis in de diepvries, zo heb je de volgende keer nog minder werk
  • De speculoos kan vervangen worden door boterkoekjes
  • Voor een volle smaak kies je volle platte kaas, voor de lijn kies je de halfvolle (minstens even lekker)

Nog meer zin in zoet?