huilende newborn en mama

Vertrouwen op je buikgevoel

17/01/2023

"Laat haar maar eens goed schreeuwen, dat is goed voor haar longen!" Januari 2007. Familiebezoek. Veel volk. Baby van schoot naar schoot. Ze hoest. Ze huilt.

"Nee ... het is niet goed. Zo weent ze nooit. Ze eet niet goed, ze slaapt niet goed. Dit is NIET goed, er klopt iets niet," piep ik ... Waarom luistert er niemand naar mij?

"Je moet je niet zo druk maken." "Baby's wenen toch gewoon?" "Die van mij had ook constant snottebellen, och..." "Eerste kindje zeker!?"

De dag nadien lag mijn dochter met allerlei slangetjes en buisjes gekoppeld aan machines op spoedgevallen. Mijn flinke baby van ruim 4 kg bij de geboorte, toen 5 weken oud, lag hulpeloos in een ziekenhuisbedje te piepen als ze ademhaalde. RSV virus luidde het, en daar nog een dubbele longontsteking bovenop.

Het was eventjes heel spannend. Na een ruggenmergprik moest ze 24 u platliggen. Ik mocht ze niet vastnemen. Mijn man was op. Ik was op.

Tien dagen hebben we zo doorgebracht. Hopend, wenend, wanhopend ... In een isolatiekamer omdat ze besmettelijk was. De vraag of ze al gedoopt was bleef hangen in de kamer ... Het ging niet goed met haar.

De babyborrel werd afgezegd, bezoek mocht niet meer komen. Een flinke beproeving voor nieuwe ouders.

Maar Lisa bleek een vechtertje! Elke dag werd ze sterker.

Sindsdien is ze in mijn herinnering nooit meer zo ziek geweest. En sindsdien luister ik naar mijn gevoel. Voelt het niet goed, dan IS het niet goed.

Nooit heeft mijn moedergevoel/buikgevoel mij in de steek gelaten. En nooit luisterde ik nog naar goedbedoelde raad.

En jij ...Vertrouw jij op jouw buikgevoel???

 

Deze tekst verscheen eerder op LifecoachLeen 
 

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes