Homemade kitchen: pasta met boschampignons en spekjes

  • door Mama

Een snelle pasta die in een handomdraai klaar is. Voor die avonden dat het écht niet te lang maar duren. Smakelijk!

Een snelle pasta die in een handomdraai klaar is. Voor die avonden dat het écht niet te lang maar duren. Smakelijk!

 

Wat je nodig hebt (voor 2 volwassenen en 2 kindjes)

  • 250 gr tagliatelle (mag ook andere pasta zijn zoals spirelli, capellini...)
  • 250 gr boschampignons
  • 150 gr gerookte spekblokjes
  • 250 gr room
  • 1 sjalot
  • 100 ml kippebouillon (of water met 1 kippebouillonblokje)
  • Peper en zout

Zo maak je het

Breng water aan de kook voor de pasta.

Bak de spekjes bruin. Spek heeft voldoende vet dus het is onnodig nog vetstof toe te voegen.

Hak de sjalot fijn en bak ze mee met de bruingebakken spekjes.

Zorg dat de champignons mooi afgeborsteld zijn en bak ze mee met de sjalot en spekjes.

Afkruiden met voldoende peper. Pas op met zout want de spekjes zijn al heel zout op zich.

Giet de kippebouillon en room over de champignons en laat heel kort opkoken.

Zet de pasta op en giet af.

Doe de saus rechtstreeks op de pasta en serveer. 

Tip!

  • Om het feestelijk te presenteren kan je wat fijngehakte peterselie over de pasta strooien