Homemade kitchen: rabarbermoes

  • door Mama

In de zomer zijn er veel smaken en rabarber is daar één van. Niet echt een veel gebruikte groente in onze keuken, omwille van zijn speciale smaak. Maar wie appelmoes beu is en iets anders wil, kan deze rabarbermoes perfect proberen!

Benodigdheden voor 2 volwassenen en 2 kinderen

  • 4 stengels rabarber
  • 75 gr griessuiker
  • snuifje kaneel

Bereidingswijze

Was de rabarberstengels. Snij het harde uiteinde af en haal vuile stukjes eruit. Je kan de rabarber een beetje schillen maar dat hoeft niet.

Snij de rabarber in kleine stukjes van een anderhalve centimeter. Stoof ze in een pan en voeg de suiker en een snuifje kaneel toe. Zet in het begin zeker het deksel op de pan zodat de rabarber in zijn eigen stoom kan stoven. Roer vaak om zodat ze niet aanbakt.

Als de rabarber moes begint te worden, haal je het deksel van de pan en laat je ze op een laag vuur verder pruttelen. Op deze manier gaat het vocht uit de moes en krijg je de juiste constistentie. Roer vaak om en proef. Voeg nog wat suiker toe indien je dit wenst. Haal van het vuur als ze dezelfde dikte heeft als confituur.

Smakelijk!

TIPS :

  • De moes is heel lekker warm of koud
  • Je kan ze ter vervanging van appelmoes gebruiken bij warme maaltijden
  • Is ook heel lekker op een toastje met paté of als confituur op een boterham