Homemade kitchen: scampi-appelcurry

  • door Mama

Een easy peasy gerechtje, maar wel eentje met veel smaak! Lusten je kindjes geen scampi, dan kun je dit net zo goed met kip of kalkoen vervangen. En als nagerechtje nog een lekkere cake, whoop whoop, mama gaat scoren! ;-)

Een easy peasy gerechtje, maar wel eentje met veel smaak! Lusten je kindjes geen scampi, dan kun je dit net zo goed met kip of kalkoen vervangen. En als nagerechtje nog een lekkere cake, whoop whoop, mama gaat scoren! ;-)

Wat je nodig hebt (voor 2 volwassenen en 2 kindjes)

  • 1 zak scampi (reken voor een hoofdgerecht op een 10-tal scampi pp)
  • Viskruiden
  • Tagliatelle
  • Sjalot
  • 1 appel
  • Curry
  • Cayennepeper
  • 25 cl kippenbouillon (vers of een half blokje in 25 cl water)
  • 25 cl room
  • Peper/zout
  • Olijfolie
  • 1 rijpe tomaat

Zo maak je het

Doe de pel van de scampi, verwijder het darmkanaal en bestrooi ze met de viskruiden. Bevroren scampi kan je snel pellen door in koud water te leggen.

Breng water aan de kook voor de tagliatelle.

Fruit het sjalotje in olijfolie.
Schil de appel en snij ze in blokjes. Voeg de appelblokjes toe aan het sjalotje.
Strooi al curry en een klein beetje cayennepeper over de appel. Laat wat aanstoven.
Als de appel zacht is, kan je de kippenbouillon en de room bijvoegen.
Heel kort laten opkoken en vervolgens mixen. Proef en kruid bij met curry, peper, zout en eventueel wat cayennepeper. Let op voor de kindjes met de cayennepeper ;-).

Kook de tagliatelle.

Pel de tomaat en ontpit ze. Snij het tomatenvlees in kleine blokjes.

Verwarm olijfolie en bak de scampi af. Laat scampi nooit te lang bakken anders krijgen ze een rubberachtige structuur.

Dresseer het bord met de tagliatelle, saus en scampi. Als laatste de tomatenblokjes bijvoegen. 

TIPS:

  • Een tomaat kan je makkelijk pellen door ze in te snijden en 10 sec in kokend water te houden. Laat ze schrikken in ijskoud water en de pel valt er vanzelf af.
  • De saus kan je nog ‘upgraden’ met blokjes appel, selder, venkel en tomaat voor een feestelijk gerechtje.
  • Als de kindjes geen scampi lusten, kan je dat vervangen door kip of kalkoen.

 

cake

En als dessert?

Cake die altijd lukt!

kipstoofpotje in bladerdeeg

En wat aten we vorige week?

Homemade kipstoofpotje in bladerdeeg