Homemade kitchen: tarte tatin

  • door Mama

Voor liefhebbers van zoetigheden, is Tarte Tatin een simpel dessertje om te maken. Ideaal met een bolletje vanille ijs erbij!

 

Voor liefhebbers van zoetigheden, is Tarte Tatin een simpel dessertje om te maken. Ideaal met een bolletje vanille ijs erbij!

Wat je nodig hebt

  • 4 appels
  • 100 gr suiker
  • 60 gr boter
  • 1 rol bladerdeeg

Zo maak je het

Verwarm de oven op 180°C.

Laat in een sauspannetje de suiker met een beetje water karameliseren. Hou het mengsel nauwlettend in het oog en haal van het vuur als ze een lichtbruine kleur heeft. Tijdens het warmen mag je niet in de suiker roeren, hoogstens de pan licht draaien.

Schil de appel en snij ze in partjes. Schik de appel in een ronde vorm in een antikleefpan.

Giet de warme boter en de karamel over de appeltjes. Schik de bladerdeeg over de appeltjes en duw ze goed toe aan de zijkanten.

Zet de pan 30 min in de oven.

Haal de pan met de tarte tatin uit de oven en stort de taart in een groot bord zodat de appeltjes bovenaan zichtbaar worden.

Serveer de tarte tatin warm. 

Tip!

  • Tarte Tatin is heerlijk met een bolletje vanille ijs
  • De liefhebbers van kaneel kunnen na de boter en karamel een beetje kaneel over de appeltjes strooien