6327fi.jpg

Ik ben een ‘Kind van een Ouder met Psychische Problemen’

21/11/2019
Mamabaas
Door Mamabaas

Ik ben een KOPP: een kind van een ouder met psychische problemen. Hoe ga ik hier als volwassen mama van 2 kinderen mee om?

Als kind sta je er zelf niet bij stil dat een ouder met psychische problemen hebben, zijn sporen achterlaat als je volwassen wordt.

Nu ik zelf 2 kinderen heb, ondervind ik pas hoe moeilijk het soms is om zelf tot de "KOPP" te behoren. Steeds opnieuw probeer ik sterk te blijven en mijn kinderen te beschermen tegen de psychische tegenslagen die ik als kind heb meegemaakt.

Maar hoe hard je soms ook vecht, soms win je ineens niet meer en word je zelf geconfronteerd met een beginnende depressie. Dan wordt het pas moeilijk om je kinderen te beschermen tegen je eigen emoties. Toch ben ik blijven vechten en blijven proberen mijn kinderen te beschermen.

Het vechten en beschermen gaat dikwijls gepaard met de schrik om mijn gevoelens te projecteren naar mijn twee meisjes, maar ik doe mijn best en zal dit altijd blijven doen!

Een "KOPP" zijn is niets om je over te schamen. Je hebt er zelf niet om gevraagd! Het is gewoon heel belangrijk dat je hulp inschakelt wanneer je voelt dat de gebeurtenissen uit je kindertijd zich negatief beginnen te uiten. Zowel voor jezelf als voor de anderen in je omgeving.

JA, ik ben een "kind van een ouder met psychische problemen", en ben zelf trotse mama van 2 kinderen. En hier is niets mis mee!

 

Deze blog verscheen eerder op Borderlineblog.

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes