7740fi.jpg

Ik word soms overweldigd door mijn to-dolijstjes

4/11/2021

Ik ga een kat een kat noemen. Ik word soms overweldigd door mijn to-dolijstjes. Er wordt precies zoveel van mij verwacht, dat ik het overzicht compleet verlies. Ik voel mij helemaal overdonderd door alle zaken in mijn agenda, op mijn werk en in het huishouden.

Ik MOET dan ook zoveel dingen doen!

Onlangs zat ik bij mijn moeke op het terras. Ze had last van haar rug en ze vertelde dat de kuisvrouw twee weken na elkaar niet kon langskomen. Ik zei al zwanzend: 'Dan zal ons vake moeten kuisen!' We schoten allebei in de lach. Maar toen het lachen stopte, besefte ik dat het eigenlijk niet grappig was.

Dit toont voor de zoveelste keer aan dat er van mama's meer verwacht wordt dan van papa's.

Op de eerste plaats komen die verwachtingen van onszelf, maar ook van onze ouders, onze werkomgeving, onze kinderen, onze partner, de maatschappij …

'Trek het u allemaal minder hard aan', zegt mijn vriend dan. Dat is zo’n typisch zinnetje, waar ik geen hol aan heb. Het is een zin vol wijsheid, maar het is een cliché dat op niets slaat. Hoe doe je dat? Het u niet aantrekken?

"FOERT", zei Mia, mijn psychologe en ze sprak over gezond egoïsme. Gedaan met iedereen te pleasen!

FOERT, dat was mijn redding! Dát was mijn woord! We zouden het veel vaker moeten zeggen. Als er iets speelt in mijn hoofd, dan kan het zinnetje ‘Trek het u niet aan’ niet zoveel teweegbrengen als het woord ‘FOERT’. Eigenlijk zegt het net hetzelfde en toch komt het anders binnen.

Een blog vol clichés, maar op een andere manier gebracht. We gaan zorgen voor humor, herkenbaarheid en vooral geen flauwekul. Geen flauwe woorden, geen mildheid! Fuck mildheid!

We gaan voor gezond egoïsme! Voor ‘NEE’ zeggen en vooral voor: FOERT!

 

Deze blog verscheen eerder op Mamamoetjes.

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes