5405fi.jpg

Joepie de poepie - er is er eentje jarig! Drie feestjes … euh... help!? (met 10% korting bij Tadaaz!)

25/09/2018

Eind augustus was er eentje jarig. Hoera! Happy birthday to you, happy birthday to you … Juist, moeder moest wel allemaal onder controle zien te krijgen. Want, mijn dochter werd drie jaar. En laat drie jaar nu juist de leeftijd zijn, dat ze voor het eerst eigenlijk drie keer feest mocht vieren. Stond op het programma:

 1. Het familiefeest
 2. De traktatie in de klas
 3. Het kinderfeestje
slinger Tadaaz
ballon letter 3

1. Het familiefeest

Dat is uiteraard een must. Meter, peter, oma, opa … ze willen er allemaal graag bij zijn. En de jarige krijgt zeker en vast graag al die cadeautjes :-). Piepkleinbeetje stress hier. Maarrr, een voorbereide moeder is er twee waard!

Een aantal mogelijks nuttige tips voor wie ook voor een feestje staat:

verjaardagskroon
 • Maak het jezelf niet te moeilijk in de keuken. Probeer niet alla Nigella Lawson een quatre quart te bakken als je geen euh Nigella Lawson bent. Dus: je bestelt gewoon een mooie en lekkere taart. Blijft het volk ook echt ‘eten’? Maak het dan ook weer niet te ingewikkeld: een ovenschotel, een lekkere pasta, afhaalchinees, afhaalpizza, … 
   
 • Bedenk ten alle tijden: het belangrijkste is dat de jarige zich amuseert. En laat die jarige nu eens nog maar drie jaar worden. Dus, zorg zeker voor de nodige kleurrijke decoratie. Een must-have: de cijferballon! Wil je écht scoren? Ga dan voor een vlaggenlijn. Trouwens: dit kan je allemaal nog eens gebruiken voor feestje nummer drie (zie verder).
   
 • En vergeet vooral, ik herhaal, vergeet vooral de kroon niet! 

kroontje met popcorn tadaaz
kindje eet van popcorn

2. Traktatie

En uiteraard moest de jarige ook op school in de bloemetjes worden gezet!

 • Lees het schoolreglement eerst eventjes na. Bij ons mogen we vb. geen cadeautjes of snoep meegeven, of ‘ongezonde’ drankjes. Maar er zijn altijd originele alternatieven te bedenken: popcorn (dat is uiteindelijk, basically, mais? :-)) vb.
   
 • En ok, een cadeautje mag niet, maar die popcorn mag toch wel tof verpakt zijn … nee? Wij gaan hier dus voor het feestelijk snoepzakje
   
 • Je kan de traktatie gewoon kopen of zelf maken. Uiteraard vinden mijn kinderen hier dat veel plezanter om zelf te maken. Euh, popcorn, dat zal nog wel net lukken, zekerst?!

meisje met uitnodiging
hond met uitnodigingshoedje

3. Het kinderfeestje

Is drie jaar te jong voor een eerste kiddieparty? Maar bah neen! Ze hebben mij altijd verteld: nodig zoveel kindjes uit als de leeftijd van de jarige. Dus: 3 jaar, 3 kindjes. 4 jaar, 4 kindjes, je begrijpt het wel. Dus, dat werden 3 kindjes. Of oké, ietsje meer. Zo letterlijk moet je dat niet nemen, zeker?

 • Hier is de eerste grote vraag die je je moet stellen: wil ik dat feestje thuis geven, of ga ik op zoek naar een toffe locatie? Er zijn voor- en nadelen aan beide opties. Geef je het thuis, dan ligt je hele huis in een flits overhoop. Je moet ook de nodige spullen in huis halen om het entertainment te verzorgen … Maar de jarige kan dan wel zijn of haar kamer showen, speelgoed tonen … Doe je het op locatie, moet je geen rommel opruimen, moet je niet creatief op zoek naar toffe activiteiten … maar het is vaak wel een pak duurder …

traktatie
 • Stuur op tijd een uitnodiging! Laat de jarige ‘meewerken’ aan het schrijven van de kaartjes (of krabbelen). Ah, en ook echt een aanrader: de meeste kindjes wonen toch vaak in de buurt, rijd de uitnodigingen rond en laat ze het zelf in de bus steken. Dat vinden ze echt geweldig. Een echt kei-keitof exemplaar vind je bij Tadaaz (is het duidelijk dat ik daar nogal fan van ben, kuch?): het feesthoedje: een uitnodiging die meteen ook een hoedje is, whoohoo!
   
 • Kinderen onder de 8 (of zoiets) amuseren zichzelf niet. Uitzonderingen bevestigen de regel natuurlijk. Maar dus: je gaat zelf op voorhand wat ideeën moeten bedenken. Ga je op locatie, zit je waarschijnlijk/hopelijk al safe.
   
 • De jarige wil ‘shinen’, zelfs al is hij of zij maar 3 jaar. Ongelofelijk hoe snel ze doorhebben dat het hun dag is, en ze er maar extra van moeten profiteren, uiteraard. Maar komaan, het is een speciale dag. DUS: vergeet ook hier de kroon niet. Ik herhaal: er moet een kroon zijn. Je kan die van het familiefeest gewoon recupereren.
   
 • Zorg voor een traktatietje om mee naar huis te geven! Je jarige zal dat echt plezant vinden om uit te delen én de kinderen gaan allemaal met een plezant gevoel naar huis. Veel moet dat niet zijn. Aangezien ze nu niet op school zitten en er dus geen huishoudelijk reglement van kracht is, kan je gewoon voor de full blown versie gaan: het feestelijk snoepzakje. Zorg dat er genoeg is zodat je zelf ook nog wat hebt. Die extra suiker zal je zeker en vast kunnen gebruiken om dat namiddagje vol kleuters te overleven! Nom nom :-).

Feest met 10% korting bij Tadaaz!

Heb je binnenkort ook een (verjaardags)feestje? Dan kan je bij onze partner Tadaaz shoppen met 10% korting op het gamma 'feest'! Gebruik bij het uitchecken van je winkelmandje de kortingscode FEEST10MB. De korting is geldig tot 31/12/2018 en vanaf €30 bestelwaarde. 

Have a great party! :-)

 

Bestsellers

cover ouders komen van mars

Ouders komen van Mars

€ 21.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
sweater marvellous metie

Sweater | Marvellous metie

€ 44.99

Meilleures ventes