4417fi.jpg

Kerstmis met Kinderen: 3 tips om eten op tafel te toveren (dat dan ook nog eens wordt opgegeten)

18/12/2016

Ik hou van Kerstmis. Van de gezelligheid. De cadeautjes. En uiteraard ook: het eten. Idealiter schuif ik aan bij mijn (schoon)ouders :-). Maar af en toe is het ook eens onze toer om iets feestelijks klaar te maken. Iets feestelijks voor ons, én voor onze kids. Een paar tips.

1. Alles begint bij het boodschappen doen. Maak het jezelf vooral gemakkelijk.

Mijn girls willen maar al te graag mee gaan om te ‘helpen’ maar euh eerlijk gezegd is dat allesbehalve een hulp. (Tenzij ik M&M’s, chips en ijs als voorgerecht, hoofdgerecht en dessert wil serveren.)

Dus staat met stip genoteerd in mijn agenda: mijn lijstje op Collect & Go tijdig invullen. Voor mij is dat nogal ook redelijk noodzakelijk want anders vergeet ik gegarandeerd een paar ingrediënten. Trouwens, dan ben ik ook nog eens gerust dat ik alles zal kunnen ‘vinden’ want het wil wel eens gebeuren in de eindejaarsperiode dat er anders een aantal dingen net uitgeput zijn in de winkel.

2. Schakel hulp in bij het koken

En dan moet al dat lekkers nog klaargemaakt worden. En ondertussen wil je dat je huis redelijk op orde blijft terwijl jij daar in je keuken onzichtbaar staat te wezen. You will need help!

  • Je betrekt je kids bij het koken. Uiteraard enkel geldig voor mama’s met kinderen van minimaal 3 jaar J. Ongelofelijk maar waar: mijn vierjarige dochter kan beter soepballetjes rollen dan ik. En ja, er gaan ook balletjes in de soep als het feest is, want het is ook feest voor de kids!
  • Je verdeelt de verantwoordelijkheden. Vader entertaint de kinders terwijl jij kookt. Of omgekeerd. Geweldig idee: laat ze allemaal tegelijkertijd een uitgebreid bad nemen. Dan zijn ze proper + maken ze de rest van het huis niet tot een rommeltje + ben jij al wat gevorderd met je vijfsterrenmenu.

3. Maak eten klaar dat de kinderen ook lekker vinden

‘En wat gaan we eten, mama?’ Alleszins iets dat jullie ook lusten! Het is wat mij betreft niet nodig om voor de kindjes iets anders klaar te maken. Ik zorg ervoor dat het ook voor hen een feest is!

  • Aperitief en voorgerecht is afgestemd op de kindjes. En daarna is het bedtijd voor hen – en kunnen we het bloedhete fonduestel uithalen, of dingen eten die ze echt niet lusten: oesters, kreeft, een wildschotel …
  • Meestal is dat kiddieproof eten trouwens uitermate lekker (en zijn de kids gewoon het allerbeste excuus om ze klaar te maken): mini-pizzaatjes, een soepje met balletjes, garnaalkroketjes, pannenkoeken, oliebollen … Euh, vanalles dus.

Zoek je wat inspiratie voor kidsvriendelijke feestmenu’s?

En, om jullie al wat op weg te helpen, vind je bij Collect&Go nog 4 perfect 'kiddieproof' feestrecepten.

  • Kids cocktail
  • Chippolataspiesjes met krieltjes en tomaat
  • Pizza honulu
  • Tomatensoep met balletjes

Nom nom :-).

 

* Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Collect&Go. Meer informatie over ons advertentiebeleid vind je hier.

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes