4561fi.jpg

Kersverse mama’s verliezen meer slaap dan papa’s

25/03/2022
Mamabaas
Door Mamabaas

Je had misschien al een vermoeden, maar het wordt ook bevestigd na Amerikaans onderzoek: kersverse mama’s verliezen meer slaap dan kersverse papa’s. Een team van de American Academy of Neurology en van de Georgia Southern University nam daarvoor de slaapgewoonten van 5.805 Amerikanen onder loep. En de resultaten spreken voor zich.

Je bent niet alleen!

Minder dan de helft van de mama’s jonger dan 45 (48% om precies te zijn) geeft aan zeven uur of meer te kunnen slapen per nacht. Bij vrouwen zonder kinderen is dat aantal een stuk hoger: 62 procent. Uit de studie blijkt daarentegen dat papa’s niet minder slapen dan mannen zonder kinderen. Mama’s voelen zich ook vaker vermoeid dan vrouwen zonder kinderen, terwijl dat verschil bij mannen niet uitgesproken is.

Kelly Sullivan, die meewerkte aan het onderzoek, vermoedt dat de bevindingen ervoor zorgen dat uitgeputte mama’s zich niet alleen voelen. Het kan een geruststelling zijn te weten dat andere mama’s zich even uitgeput en vermoeid voelen.

Voldoende slaap is belangrijk voor een goeie gezondheid, en een gebrek aan slaap laat zich voelen op verschillende domeinen: het hart, de geest, het gewicht… Slaaptekort is dus absoluut niet te onderschatten. Maar mama’s die zich vaak moe voelen, je bent dus niet alleen!

 

Bron: Het Nieuwsblad

Bestsellers

cover ouders komen van mars

Ouders komen van Mars

€ 21.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes