7422fi.jpg

Kinderen moeten kunnen dromen

3/05/2021
Mamabaas
Door Mamabaas

Heb jij al eens aan je kind gevraagd wat hij zou wensen als hij één wens had? Wat is de ultieme droom van jouw kind?

Ik vind het altijd zalig om kinderen daarover te horen fantaseren. Heerlijk, die grenzeloze fantasie die bovenkomt als kinderen vertellen waarover ze dromen. Ze worden daarbij ook niet gehinderd door ook maar enige vorm van realiteit – prachtig toch, die kinderlijke onschuld.

Bij ons thuis variëren die dromen van dag tot dag:

  • Ik wil graag een unicorn!
  • Ik wou dat ik kon toveren.
  • Ik word later voetballer, en dan win ik de gouden schoen.
  • Kunnen we een eigen (water)pretpark bouwen in de tuin?
  • Was de wereld maar gemaakt van snoepjes!
  • Ik wou dat ik de vollédige collectie van Lego Ninjago had.
  • Gaan we op wereldreis?

Allemaal passeerden ze hier al zonder blikken of blozen de revue. Al hoeven het niet altijd die grootse dingen te zijn. Zo klinkt het ook weleens ‘Ik wil voor altijd bij jou blijven, mama!’ Smelt ;-). Maar meestal is the sky the limit, want de wereld ligt aan hun voeten. En zo hoort het ook.

Alleen is dat jammer genoeg niet de realiteit voor elk kind. Sommige kinderen krijgen de kans niet om hun dromen waar te maken omdat ze aan een levensbedreigende ziekte lijden. Een bittere reality check, op jonge leeftijd al.

Daarom springt Make-A-Wish in de bres voor deze kinderen. De organisatie vervult hartenwensen van kinderen tussen drie en achttien jaar die aan een levensbedreigende ziekte lijden. Want als een kind kan geloven dat zijn droom uitkomt, dan kan het ook geloven dat het beter zal worden. Door een wens in vervulling te laten gaan, beleven kinderen niet alleen dé dag van hun leven, het geeft hen ook een positieve boost.

Dit prachtige initiatief is echter volledig afhankelijk van giften. Wil jij ook helpen om de wensen en dromen van kinderen in vervulling te laten gaan? Dan kan je nu doneren via deze link.  

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes