5406fi.jpg

Koppels met kinderen hebben minder seks

12/08/2018
Mamabaas
Door Mamabaas

Euh, nee, deze stelling is niet het resultaat van een of ander wetenschappelijk onderzoek (of toch niet dat ik weet). Het is gewoon mijn eigen constatatie. En wie zegt dat het niet waar is, geloof ik gewoon niet :-).

Wij proberen hier soms wanhopig ons seksleven op pijl te houden. Is het meer dan een week geleden, dan probeer ik er echt bewust tijd voor te maken.

Maar makkelijk is dat niet.

  • Toen de kinderen baby’s waren, waren we gewoon te uitgeput, of werden we gestoord door gehuil, of lag er letterlijk een versperring tussen ons, in de vorm van een kind :-).
  • Nu ze kleuters zijn, is het er niet makkelijker op geworden. We zijn dan wel minder moe, ze zijn zo … bewegelijk. Je moet je slaapkamerdeur eigenlijk op slot doen om zonder angst aan seks te beginnen. Ze kunnen anders gewoon komen binnenvallen. En jeugdtrauma’s willen we toch graag vermijden.
  • En dan is er ook het aspect ‘druk, druk, druk’ waardoor het niet zo makkelijk meer is om te ontspannen. En die druk neemt nu eenmaal toe met kindjes.

 

Dus nee, als iemand beweert dat zijn of haar seksleven nog even bruisend is na dan voor kinderen, dan begin ik zeker en vast hard te lachen! Maar ze zeggen toch dat je als vrouw pas rond je vijftigste in de fleur van je seksuele leven bent? Dat zou dan wel kunnen kloppen: als de kinderen weer uit het huis zijn dus? :-)

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes