7347fi.jpg

Kunst in huis …

19/04/2021

LEKE – DIKSMUIDE. Vandaag werden de winnaars van de lokale kunstwedstrijd ‘Leekse Kunst’ bekend gemaakt. Laureaat in de categorie ‘Home Art’ is Matthijs Fossé (1) met zijn werk ‘When my parents weren’t looking’.

“Ze denken niet graag out of the box en geven me niet veel keuzevrijheid wat de materialen betreft. Ik moet het altijd doen met een vel papier en wat waterverf, maar persoonlijk prefereer ik natuurlijke grondstoffen” aldus Matthijs. Die natuurlijke grondstoffen vond hij in een verdwaald grafietpotlood en een eiken salontafel. “Er zat wel wat druk op de ketel, maar ik kreeg het werk gelukkig wel af binnen het tijdsbestek van de volle twee minuten dat mijn ouders me niet in de smiezen hadden.”

Zijn dank gaat vooral uit naar onthaalmama Ilse, waar hij vele uren de tijd kreeg om zijn creatieve talent te ontwikkelen. Originele opdrachten zoals stempelen met selderstengels en varkentjes schilderen met échte modder zouden hem er naar verluidt toe hebben aangezet om zelf ook eens de grenzen van de kunst (en die van zijn ouders) op te zoeken. Inspiratie haalde hij dan weer vooral bij bekende kunstenaars zoals Piet Mondriaan en Bumba.

In normale omstandigheden zou zijn werk een aantal weken te bezichtigen geweest zijn in de expositie ‘Leekse Kunst’ maar gezien de gekende maatregelen kan deze tentoonstelling jammer genoeg niet doorgaan. Daarom zal het stuk nu eerst grondig op beeld worden vastgelegd en daarna wordt het helaas professioneel verwijderd. Dat vindt Matthijs naar eigen zeggen echter niet zo erg, dan heeft hij immers weer een blanco canvas en hij droomt er al maanden van om eens te experimenteren met alcoholstift. Het wordt dus zeker en vast reikhalzend uitkijken naar meer mooi werk van dit artistieke genie. [DD]

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes